ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με καλές πωλήσεις

Η φέτα Νο1 εισαγώγιμο τυρί στη Μ. Βρετανία

Ο μεγαλύτερος προμηθευτής του Ηνωμένου Βασιλείου σε φέτα, (με 79,3% του συνόλου) είναι η Ελλάδα, με εξαγωγές αξίας 24,52 εκ. λιρών (μειωμένες κατά 4,7% έναντι του 2011), ακολουθούμενη από τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Κύπρο και την Πολωνία (κυρίως επανεξαγωγές).

Η φέτα Νο1 εισαγώγιμο τυρί στη Μ. Βρετανία

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου οι εισαγωγές φέτας το 2012 ανήλθαν στα 30,90 εκ. λίρες, καταγράφοντας οριακή αύξηση κατά 0,2% έναντι του 2011 (30,84 εκ. λίρες). Σημειώνεται ότι η φέτα αποτελεί το 86,5% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών τυριών στο Ηνωμένο Βασίλειο και σύμφωνα με άρθρα που έχουν δημοσιευθεί στον ειδικευμένο τύπο, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 12%-15% το παρελθόν έτος.

Σε έγγραφο της υπηρεσίας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στο Λονδίνο αναφέρεται ότι αυτά προκύπτουν σύμφωνα με σχετική έρευνα της οργάνωσης DairyCo, η οποία μελετά την αγορά γαλακτοκομικών του Ηνωμένου Βασιλείου για λογαριασμό της βρετανικού Συμβουλίου Ανάπτυξης της Γεωργίας και της Κτηνοτροφίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.