ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Καταγγέλλει παιχνίδια που θέτουν σε κίνδυνο ζωές

Κατάθεση Κουρουμπλή για την τεχνητή έλλειψη φαρμάκων

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατέθεσε σήμερα στον Εισαγγελέα Εφετών, Ι. Ντογιάκο, για την υπόθεση της τεχνητής έλλειψης φαρμάκων.

 

Κατάθεση Κουρουμπλή για την τεχνητή έλλειψη φαρμάκων

Ο Παν. Κουρουμπλής στην κατάθεσή του μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι «οι πολυεθνικές του φαρμάκου δεν διστάζουν να θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας μπροστά στην εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων. Η δε εκ μέρους τους τεχνητώς προκληθείσα έλλειψη φαρμάκων δεν θέτει μόνο σε κίνδυνο τη ζωή ασθενών όπως οι καρκινοπαθείς – βυθίζοντάς τους στη βάσανο της ανασφάλειας- αλλά παραβιάζει προκλητικά την υποχρέωσή τους που απορρέει από την ισχύουσα ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία οι φαρμακευτικές υποχρεούνται να παρέχουν πίστωση διάρκειας τουλάχιστον δύο μηνών στα φαρμακεία, στους φαρμακεμπόρους και στους συνεταιρισμούς και να διοχετεύουν στην αγορά ποσότητες μεγαλύτερες τουλάχιστον κατά 25% από την τρέχουσα συνταγογραφική ανάγκη».

Πρόσθεσε ότι «οι εν λόγω εταιρείες -που, σημειωτέον, δεν παράγουν στην Ελλάδα αλλά απλώς διακινούν πρωτότυπα κυρίως φάρμακα- ενώ έχουν τζίρο στην Ελλάδα πάνω από 3,5 δισ. ευρώ, όλως παραδόξως παρουσιάζουν ζημιές στην πλειοψηφία τους» και ζήτησε παρέμβαση του ΣΔΟΕ.

Ανέφερε περίπτωση φαρμάκου που στην Ελλάδα κοστίζει 21,86 ευρώ και με τη διαδικασία παράλληλης εισαγωγής φαρμάκου μπορεί να εισαχθεί με 8,5 ευρώ.

«Γιατί άραγε ο ΕΟΦ δεν διευκολύνει τη διαδικασία αρνούμενος κατ' ουσίαν να δώσει τιμή στο προϊόν και να διεκδικήσει ως μεγαλύτερο rebate (ποσοστό επιστροφής στα ασφαλιστικά ταμεία) κατά το γερμανικό πρότυπο; Από μια τέτοια διαδικασία θα ωφεληθεί ή όχι το ελληνικό κράτος;» πρόσθεσε.

Ο Παν. Κουρουμπλής είχε επισκεφθεί τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, στον οποίο κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για το ίδιο θέμα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.