ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εντάλματα σε βάρος πέντε για ύποπτα εμβάσματα

Νέος γύρος συλλήψεων για την Energa

Πέντε νέοι κατηγορούμενοι προστίθενται στον κατάλογο των  ποινικά υπόλογων προσώπων που βρίσκονται πλέον στο στόχαστρο της δικαιοσύνης για την υπόθεση της Εnerga .

Νέος γύρος συλλήψεων για την Energa

Ο πρόεδρος πρωτοδικών  Σπ. Γεωργουλέας ,ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση  εξέδωσε εντάλματα σύλληψης  σε βάρος  συγκεκριμένων προσώπων από λογαριασμούς των οποίων φέρεται ότι πέρασαν  ύποπτα εμβάσματα .

Ήδη απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερης  η σύζυγος ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων, η οποία έδωσε εξηγήσεις για ξέπλυμα  μαύρου χρήματος. Η κατηγορούμενη, όπως φάνηκε και εκ του αποτελέσματος, έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα , οι οποίοι ομόφωνα την άφησαν ελεύθερη με τον μοναδικό περιοριστικό όρο της απαγόρευσης  εξόδου της από τη χώρα.

Οι αρχές έχουν ήδη συλλάβει άλλα δύο πρόσωπα, ενώ  αναζητούνται  ένας εκπρόσωπος αλλοδαπής εταιρείας και ένας Έλληνας εκπρόσωπος Λιβεριανής εταιρείας. Ο αξιόποινος ρόλος των συγκεκριμένων κατηγορουμένων προέκυψε -κατά πληροφορίες- από την αξιοποίηση στοιχείων που έχει στα χέρια του ο άνακριτής μετά τις απαντήσεις των Κυπριακών αρχών επί των αιτημάτων δικαστικής συνδρομής  που είχε υποβάλει για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Για την υπόθεση έχουν ήδη προφυλακιστεί έξι άτομα με ανάλογα αδικήματα καθώς φέρονται ως υπεύθυνοι των εταιρειών Εnerga και Hellas Power, να μην κατέβαλλαν στις αρμόδιες κρατικές αρχές τον ειδικό φόρου κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και το τέλος ακίνητης περιουσίας (που εισέπρατταν εκ μέρους της ΔΕΗ ως πάροχοι ρεύματος) αλλά και να εξήγαγαν τα επίμαχα ποσά, που υπολογίζονται σε 200 εκατομμύρια ευρώ, σε αλλοδαπούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.