ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμάρας στην παράδοση δύο περιπολικών σκαφών

«Οι Έλληνες εφοπλιστές αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες της χώρας»

«Οι Έλληνες εφοπλιστές δείχνουν σήμερα ότι αντιλαμβάνονται πλήρως τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας και ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση της πολιτείας να στηρίξουν την ελληνική κοινωνία και οικονομία», δήλωσε Αντώνης Σαμαράς, στην  τελετή παράδοσης δύο περιπολικών προς το Λιμενικό Σώμα, από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

«Οι Έλληνες εφοπλιστές αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες της χώρας»

«Η χορηγία εκ μέρους της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών προς το λιμενικό σώμα για την αγορά δύο υπερσύγχρονων σκαφών για την ελληνική ακτοφυλακή, διατηρεί μια διαχρονική παράδοση προσφοράς που την ξεκίνησαν οι καραβοκύρηδες του παρελθόντος και τη συνεχίζουν οι σύγχρονοι εφοπλιστές μας» τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του.

Πρόσθεσε ότι η σημερινή χορηγία «έρχεται να προστεθεί σε ένα σημαντικό κατάλογο κοινωνικής προσφοράς των Ελλήνων Εφοπλιστών σε διάφορους τομείς, όπως η υγεία, ο πολιτισμός, η δημόσια ασφάλεια και η ναυτική μας εκπαίδευση».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στη δέσμευσή του για επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και σε αυτό το σημείο είπε ότι «το να μη διαθέτει η Ελλάδα υπουργείο Εμπορικής ναυτιλίας είναι σαν να μην έχει υπουργείο Πετρελαίου η Σαουδική Αραβία».

«Σήμερα βρίσκομαι στο σπίτι της ελληνικής ναυτιλίας που με κόπο ξαναχτίσαμε και που η ανασυγκρότησή του σφραγίστηκε προχθές με την εκπόνηση και ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου» τόνισε ο πρωθυπουργός και έκανε λόγο για μαθήματα θέλησης και υψηλής ευθύνης που παραδίνουν καθημερινά τα στελέχη του λιμενικού σώματος για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στα ανατολικά σύνορα.

Τα δύο εξελιγμένα ταχύπλοα σκάφη θα αποτελέσουν πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των έμπειρων και ικανών ανδρών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών με σκοπό την πάταξη κάθε παράνομης πράξης στα ελληνικά ύδατα, τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης.

Επανέλαβε ότι η ελληνική ναυτιλιακή οικογένεια μέσω του συλλογικούς της οργάνου έχει οργανώσει ένα πολύπλευρο πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση που βιώνει μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας.

Αναφερόμενος στην καταψήφιση του άρθρου 19 που προβλέπει ατομικές συμβάσεις εργασίας στα κατώτερα πληρώματα των ποντοπόρων πλοίων και των σκαφών αναψυχής, είπε, ότι ο ισχυρισμός, ότι τυχόν υιοθέτησή του θα οδηγούσε στη συνομολόγηση ιδιαίτερα χαμηλών μισθών, είναι ανακριβής, καθώς τόνισε, οι μισθοί δεν θα μπορούσαν να είναι κατώτεροι από αυτά που προβλέπει η Διεθνής Ναυτική Σύμβαση Εργασίας.

Μέσω της συγκεκριμένης διάταξης που καταψηφίστηκε η ναυτολόγηση ελληνικών κατωτέρων πληρωμάτων θα ήταν πρακτικά εφικτή με δεδομένες τις συνθήκες του διεθνούς ανταγωνισμού δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕΕ, εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευσή του ότι μια ελπιδοφόρος προοπτική για το άνοιγμα χιλιάδων θέσεων εργασίας ανατράπηκε στο βωμό των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.

«Έχω επισκεφθεί πολλά λιμεναρχεία του ανατολικού Αιγαίου και γνωρίζω καλά πως τα δύο αυτά σκάφη θα ενισχύσουν σημαντικά τις συνεχείς συστηματικές και κοπιώδεις προσπάθειες επιτήρησης των θαλάσσιων συνόρων της χώρας» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης.

«Το Λιμενικό Σώμα σήμερα έχει και πάλι διπλό ρόλο να επιτελέσει. Εκείνο του εγγυητή του νομιμότητας και του επιχειρησιακού βραχίονα ασφάλειας σε μια εποχή γεωπολιτικά κρίσιμη για το μέλλον της Ελλάδας και εκείνο της στήριξης της ελληνικής ναυτιλίας που πρωταγωνιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο, δήλωσε ο Αρχηγός του λιμενικού σώματος ελληνικής ακτοφυλακής Δημήτρης Μπαντιάς.

Η σημερινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίο στην ακτή Βασιλειάδη. Τα δύο σκάφη, θα παραδοθούν στην ομάδα υποβρυχίων αποστολών του Λιμενικού Σώματος. Κόστισαν συνολικά περίπου 700.000 ευρώ και είναι μια από τις δωρεές της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Ο Αντώνης Σαμαράς έφθασε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου στις 7 το απόγευμα και συνοδευόμενος από τον υπουργό Ναυτιλίας και τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου επισκέφθηκε το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης (ΕΣΚΕΔ) και ενημερώθηκε από τους ανώτερους αξιωματικούς με κάθε λεπτομέρεια για τη λειτουργία του αλλά και για τον τρόπο αντιμετώπισης των έκτακτων περιστατικών.

Ο πρωθυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους χειρισμούς του λιμενικούς σώματος στην αντιμετώπιση περιστατικών λαθρομετανάστευσης στο ανατολικό Αιγαίο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.