ΚΟΣΜΟΣ

Στους δρόμους για την τραγωδία στο κτίριο Ράνα Πλάζα

Οργισμένοι οι εργάτες των κλωστοϋφαντουργιών στο Μπαγκλαντές

Χιλιάδες εργάτες των κλωστοϋφαντουργιών στο Μπανγκλαντές προχώρησαν σε απεργία και κατέβηκαν στους δρόμους ζητώντας τη θανατική ποινή για τον ιδιοκτήτη του κτιρίου που κατέρρευσε την Τετάρτη στα περίχωρα της Ντάκα προκαλώντας τον θάνατο σε περισσότερους από 381 ανθρώπους.

Οργισμένοι οι εργάτες των κλωστοϋφαντουργιών στο Μπαγκλαντές

Οι υπεύθυνοι των 4.500 βιοτεχνιών ετοίμων ενδυμάτων της χώρας κήρυξαν το Σαββατοκύριακο αργία, ελπίζοντας πως θα κατευνάσουν την οργή των εργαζόμενων εξαιτίας της κατάρρευσης του παράνομου κτιρίου Ράνα Πλάζα. Όμως η αστυνομία και τα εργατικά συνδικάτα ανακοίνωσαν σήμερα πως χιλιάδες εργάτες από την βιομηχανική ζώνη της Ασούλια, στα περίχωρα της πρωτεύουσας, διαδηλώνουν στους δρόμους.

bangladesh

Σύμφωνα με τον Μπαντρούλ Αλάμ, διοικητή της τοπικής αστυνομίας, 15.000 άνθρωποι διαδηλώνουν. Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Private Independent μετέδωσε πως οι διαδηλωτές στην διαδρομή που ακολούθησαν πυρπόλησαν αυτοκίνητα και η αστυνομία απάντησε με σφαίρες από καουτσούκ και δακρυγόνα. «Απέκλεισαν τους δρόμους φωνάζοντας ''κρεμάστε τον Ράνα'' τον ιδιοκτήτη του κτιρίου, ο οποίος συνελήφθη χθες Κυριακή στα σύνορα με την Ινδία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η τραγωδία στην περιοχή Σαβάρ είναι η χειρότερη στην βιομηχανική ιστορία του Μπανγκλαντές, που στηρίζει σημαντικό μέρος της οικονομίας του στην κατασκευή ετοίμων ενδυμάτων. Το δυστύχημα αναζωπύρωσε την πολεμική για τις συνθήκες εργασίας στον τομέα αυτό, στον οποίο εργάζονται κυρίως γυναίκες με μηνιαίο μισθό μικρότερο των 40 δολαρίων.

TOPSHOTS-BANGLADESH-BUILDING-COLLAPSE

Τον Νοέμβριο του 2012, πυρκαγιά σε κλωστοϋφαντουργία που προμήθευε την αμερικανική εταιρία Walmart στοίχισε τη ζωή σε 111 ανθρώπους. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των εργατών στο εργοστάσιο, οι υπεύθυνοι τους είπαν να παραμείνουν στις θέσεις τους γιατί πρόκειται για άσκηση ετοιμότητας για πυρκαγιά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.