ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ο λαός ευγνώμων για τη… διαφθορά

«Δεν συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης». Η τροπολογία αυτή ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή στις 12 Μαρτίου.

Την τροπολογία πρότεινε ο καθηγητής της ιατροδικαστικής και βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Γιάννης Πανούσης και την έκανε αποδεκτή ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αντώνης Ρουπακιώτης, που προτάθηκε για το υπουργείο επίσης από τη ΔΗ.ΜΑΡ.

Η ρύθμιση αυτή νομιμοποιεί θεσμικά αυτό που μέχρι τώρα ήταν τυπικά –τουλάχιστον- παράνομο. Νομιμοποιεί το φακελάκι και τη μίζα στο Δημόσιο, νομιμοποιεί τη διαφθορά. Στο εξής οι γιατροί, οι μηχανικοί, και οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι που έρχονται σε επαφή με πολίτες για την εξυπηρέτησή τους θα μπορούν να επικαλεσθούν αυτή τη διάταξη όχι μόνο για να μην καταδικαστούν αν συλληφθούν να παίρνουν μίζα και φακελάκι αλλά και για να μη φθάσουν καν σε δίκη ή πειθαρχικό συμβούλιο. Θα επικαλούνται αδιάντροπα την ευγνωμοσύνη των ασθενών όσων προσφεύγουν στην πολεοδομία, στην εφορία ή σε όποια άλλη δημόσια υπηρεσία - ακόμη και στο πρωτόκολλο.

Βέβαια ο κ. Πανούσης μετά τον θόρυβο που ξέσπασε έσπευσε να δηλώσει ότι έπρεπε να περιληφθεί στη διάταξη και η διευκρίνιση «χωρίς χρηματική αξία» αφήνοντας έτσι έκθετο τον κ. Ρουπακιώτη. Ο τελευταίος για δικαιολογία του ψέλλισε ότι ακόμη και τα δικαστήρια δέχονταν μέχρι τώρα αυτή τη διευθέτηση. Γι’ αυτό ακριβώς όμως δεν υπήρχε ανάγκη να νομοθετηθεί. Ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής δήλωσε ότι «κανένας υπάλληλος δεν τιμωρήθηκε για ανθοδέσμη ή για γλυκά». Τώρα το υπουργείο Δικαιοσύνης διαδίδει ότι θα φέρει τροπολογία που θα τροποποιηθεί την επίμαχη τροπολογία.

Αλλά αν ο υπουργός ασχολείται όλη μέρα να φέρνει τροπολογίες που θα τροποποιούν τις τροπολογίες ή να υπερασπίζεται συντεχνιακά συμφέροντα των δικαστών και των δικηγόρων πώς να ασχοληθεί με τα μεγάλα προβλήματα της δικαιοσύνης που πηγαίνει με τον αραμπά!

Ο ελληνικός λαός αισθάνεται ευγνωμοσύνη για την υπεράσπιση της… διαφθοράς!

Στο εξής δεν θα πηγαίνει σε καμιά δημόσια υπηρεσία χωρίς τον φάκελο με τα πενηντάρικα ή τα πεντακοσάρικα – ανάλογα με τη… χάρη που θα ζητήσει από τον δημόσιο υπάλληλο!

Υ.Γ.: Παραβρέθηκα στο ιδρυτικό συνέδριο και ψήφισα ΔΗ.ΜΑΡ. Γι’ αυτό δεν ανέχομαι την υπεράσπιση της διαφθοράς από αυτό το κόμμα.

* Ο Θάνος Παπαδόπουλος είναι δημοσιογράφος

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: Ο λαός ευγνώμων για τη… διαφθορά - Inside News! - Inside News! 25/04/2013

    […] Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >> […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.