ΚΟΣΜΟΣ

Σε διαδικασία πτώχευσης η Armavia

Στάση πληρωμών από τον κρατικό αερομεταφορέα της Αρμενίας

Αναστολή πληρωμών και πτήσεων κήρυξε σήμερα η  μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Αρμενίας, η Armavia, η οποία δεν είναι σε θέση πλέον να καλύπτει τις οικονομικές της υποχρεώσεις.

Στάση πληρωμών από τον κρατικό αερομεταφορέα της Αρμενίας

Η εταιρεία, η οποία είχε ιδρυθεί το 1996 από τον Αρμένιο επιχειρηματία Μιχαήλ Μπαγκντασάροφ, χρησιμοποιούσε κυρίως τέσσερα αεροσκάφη μέσων αποστάσεων, τρία Boeing 737 κι ένα Airbus A320, επί συνόλου των 11 αεροσκαφών που διέθετε στο στόλο της.

«Τα τελευταία τρία χρόνια ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Armavia χρησιμοποίησε έσοδα από τις άλλες δραστηριότητές του για να υποστηρίξει τον αερομεταφορέα», ανέφερε η διοίκηση της επιχείρησης σε ανακοίνωσή της, αλλά πλέον «η κατάσταση είναι τέτοια που κατέστη αδύνατον να συνεχιστούν οι εργασίες με αυτόν τον τρόπο».

Η εταιρεία —ο εθνικός αερομεταφοράς της Αρμενίας μετά την πτώχευση της προηγούμενης κρατικής επιχείρησης— επικαλέστηκε τις σοβαρές δυσκολίες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης η οποία έπληξε τον τομέα των αερομεταφορών, προκαλώντας χρεοκοπίες πολλών παγκόσμια γνωστών επιχειρήσεων (American Airlines) και τη ρευστοποίηση των πόρων τους, όπως συνέβη πρόσφατα με την Kuban, μια περιφερειακή ρωσική αεροπορική εταιρεία που είχε ιδιωτικοποιηθεί το 1992.

Η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας Rosaviatsia ανέφερε ότι η Αρμάβια κήρυξε στάση πληρωμών προς τη Ρωσία, όπου οφείλει πάνω από 40 εκατ. ρούβλια (1 εκατ. ευρώ) σε αεροδρόμια και πάνω από 200.000 ευρώ προς υπηρεσίες ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Η Αρμάβια εξυπηρετούσε 48 προορισμούς στην Ευρώπη, στην Ασία και στη Βόρεια Αφρική.

Η εταιρεία ήταν η πρώτη που είχε παραλάβει, το 2011, το νέο αεροσκάφος μεσαίων αποστάσεων Superjet 100 της ρωσικής κατασκευάστριας Σουχόι, αλλά καθυστέρησε την έναρξη των πτήσεων αυτού του αεροσκάφους καθώς δεν διέθετε τα απαραίτητα τεχνικά μέσα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.