ΕΛΛΑΔΑ

Με απεργίες απειλούν οι καθηγητές

Στον αέρα(;) οι πανελλαδικές εξετάσεις

Αγωνία για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, γονείς και μαθητές που συμμετέχουν εφέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, μετά τις εξαγγελίες των καθηγητών για απεργίες εν μέσω των εξετάσεων.

Στον αέρα(;) οι πανελλαδικές εξετάσεις

Οι εκπαιδευτικοί ανοίγουν πόλεμο με την κυβέρνηση, με αφορμή και την αύξηση του διδακτικού τους ωραρίου κατά δύο ώρες την εβδομάδα.

Σε ανακοίνωσή τους, υποστηρίζουν ότι «η κυβέρνηση τράβηξε τη σκανδάλη και τώρα είναι η ώρα της μεγάλης ευθύνης για όλους μας».

Εκτός από την ΟΛΜΕ που αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και κατά την περίοδο των Πανελλαδικών, οι οποίες αρχίζουν στις 17 Μαΐου και οι σύλλογοι των καθηγητών μελετούν το κηρύξουν   δυναμικές κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες.

Από σήμερα οι τοπικοί σύλλογοι συνεδριάζουν προκειμένου ν΄ αποφασίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεων που θα επιλέξουν.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα μ έρευνα που πραγματοποίησε το ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ και την οποία δημοσιοποίησαν χθες, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (ΟΙΕΛΕ), η αύξηση του ωραρίου θα οδηγήσει χιλιάδες εκπαιδευτικούς της δημόσιας και της ιδιωτικής Εκπαίδευσης στην ανεργία. Συγκεκριμένα, μια πιθανή αύξηση θα οδηγήσει 11.000 αναπληρωτές εκτός,  ενώ για την ιδιωτική Εκπαίδευση η ρύθμιση θα επιφέρει την κατάργηση 527 θέσεων εργασίας, γεγονός που σημαίνει ότι απολύεται το 11,1% των υπηρετούντων ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.