ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Συντονισμένα πυρά κατά Τσίπρα από τη συγκυβέρνηση

Ως ανεύθυνο, που υποθηκεύει το μέλλον της χώρας παρουσιάζουν τον Αλέξη Τσίπρα οι δυνάμεις της συγκυβέρνησης, με αφορμή τη συνέντευξη τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συντονισμένα πυρά κατά Τσίπρα από τη συγκυβέρνηση

«Ο κύριος Τσίπρας ήταν σαφής: Τρίτη- Πέμπτη- Σάββατο μέσα στο ευρώ, Δευτέρα- Τετάρτη- Παρασκευή έχουμε δραχμή και την Κυριακή δημοψήφισμα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Ήταν επίσης ξεκάθαρος ότι το "μεγάλο του σχέδιο" είναι να εκβιάσει εταίρους, δανειστές και Ευρώπη, πρόσθεσε ο Σίμος Κεδίκογλου, αναφέροντας ότι «φαίνεται ότι από τη στάση του για την Κύπρο, δεν κατάλαβε τίποτα». Κατέληξε στη δήλωσή του,λέγοντας: «Προβλέπουμε ότι ο κύριος Τσίπρας θα συνεχίσει να ακροβατεί μεταξύ του κυρίου Λαφαζάνη και του κυρίου Αλαβάνου. Αν τώρα αυτές οι ακροβασίες βλάπτουν τον τόπο, ελάχιστα τον απασχολεί».

ΠΑΣΟΚ

«Ο κ. Τσίπρας έδωσε μία ακόμη συνέντευξη Τύπου γεμάτη κοινοτοπίες, λεονταρισμούς και αντιφάσεις για να κρύψει την αμηχανία που του προκαλούν τα δύο πρόσφατα στρατηγικά του ατοπήματα: οι εθνικά ανεύθυνες και επικίνδυνες θέσεις του σε σχέση με την Κύπρο και η απελπισμένη σύμπραξή του με τον κ. Καμμένο», ανέφερε το ΠΑΣΟΚ.

«Αυτά δεν μπορεί να τα εξηγήσει ούτε καν στα στελέχη του, πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να τα εξηγήσει στον ελληνικό λαό που βλέπει και καταλαβαίνει», κατέληξε το σχόλιο της Ιπποκράτους.

ΔΗΜΑΡ

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν τα σχόλια της ΔΗΜΑΡ. «Ο κ. Τσίπρας, δυστυχώς για τον ίδιο, το κόμμα του, αλλά και τη χώρα, δεν διδάχτηκε τίποτα από τα πολύ δυσάρεστα γεγονότα της Κύπρου», ανέφερε το συγκυβερνών κόμμα. Χρησιμοποίησε περισσότερο σκληρή γλώσσα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα «κήρυκα της χρεοκοπίας της χώρας», ο οποίος «επενδύει στα συντρίμμια και την καταστροφή». Η ΔΗΜΑΡ κατέληξε στην ανακοίνωσή της, υποστηρίζοντας: «Ευτυχώς, όμως, για τους πολίτες και την κοινωνία , έχουν γίνει αντιληπτές σε όλους οι αντιφάσεις, οι παλινωδίες και το πολιτικό αδιέξοδο του κόμματός του. Δεν είναι τυχαίο ότι ο μόνος σύμμαχός του είναι πλέον το κόμμα του κ. Καμμένου. Η όποια "ρεαλιστική στροφή" έλαβε τέλος...»

ΣΥΡΙΖΑ: «Πανομοιότυπες» οι ανακοινώσεις

«Λίγες ώρες πριν τη συνάντησή τους, όπου θα επιβεβαιωθεί για μια ακόμη φορά η υποταγή τους στις επιταγές της τρόικας, οι πανομοιότυπες ανακοινώσεις των κυβερνητικών εταίρων για τη συνέντευξη τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δείχνει την πλήρη συμφωνία τους στον ίδιο αδιέξοδο και καταστροφικό δρόμο», ανταπάντησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει επί της ουσίας καμία διαφοροποίηση μεταξύ τους, καμία άλλη πρόταση, μονάχα ο μονόδρομος των απολύσεων, των εξοντωτικών φόρων, των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις. Όλα τα άλλα είναι για τα μάτια του κόσμου, που δεν είναι όμως τυφλός».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.