ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου είναι η τελευταία ευκαιρία»

«Τελεσίγραφο» προς οφειλέτες απηύθυνε ο υπουργός Εργασίας

Πρόσκληση προς όλους όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία να ενταχθούν στη ρύθμιση που ψηφίζεται απόψε στο πολυνομοσχέδιο, απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, επισημαίνοντας εμφατικά ότι «Είναι η τελευταία ευκαιρία».

«Τελεσίγραφο» προς οφειλέτες απηύθυνε ο υπουργός Εργασίας

Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια, ο κ. Βρούτσης με κατηγορηματικό τρόπο δήλωσε πως «η χώρα δεν θα δει άλλη ρύθμιση» ενώ με αιτιολογικό ότι είναι η καλύτερη δυνατή, κάλεσε τους οφειλέτες να ανταποκριθούν καθώς πρόκειται για σημαντική ευκαιρία. Διευκρίνισε ότι το ΝΑΤ εξαιρέθηκε διότι η ρύθμιση ήταν πολύ ευνοϊκή για τους εφοπλιστές και αν υλοποιούνταν θα κατέρρεε το Ταμείο.

Αναφερόμενος στο θέμα της ανεργίας ο υπουργός Εργασίας μίλησε για το πιο επώδυνο σύμπτωμα της κρίσης και επισήμανε ότι αμβλύνεται με την υγιή ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα. Ανέφερε ωστόσο ότι αξιοποιούνται όλα τα «όπλα» που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο και τόνισε χαρακτηριστικά ότι είναι εξασφαλισμένα 2,4 δισ. ευρώ στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και σήμερα σε εξέλιξη μέσα από πολλές επιχειρηματικές δράσεις πρόγραμμα 1 δισ. ευρώ που αφορά 500.000 ανέργους.

«Δεν σταματάμε όμως εδώ. Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και σε συνεργασία με τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη δίνεται μάχη και προσπάθεια μέσα από αναθεώρηση επιχειρησιακών προγραμμάτων, τα οποία δεν έχουν εξαντλήσει τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν" και ταυτόχρονα θα αξιοποιηθούν πόροι από την αναδιάρθρωση άλλων προγραμμάτων», πρόσθεσε.

Ακόμη ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι την 1η Ιουνίου του τρέχοντος έτους η Ελλάδα θα γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των συνταξιούχων αλλά και την μέση σύνταξη στην Ελλάδα και επανέλαβε ότι οι συντάξεις είναι εξασφαλισμένες και δεν υπόκεινται σε καμία μείωση ενώ το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μπαίνει σε περίοδο σταθερότητας και ασφάλειας.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή | Matrix 24 28/04/2013

    […] Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης,  με τη σειρά του, απηύθυνε «τελεσίγραφο» προς του οφειλέτες τονίζοντας ότι η ρύθμιση που πρόκειται να ψηφιστεί […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.