ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά Τσίπρα στην «άγρια συμμορία με τα λευκά κολάρα»

«Φετίχ δεν είναι το νόμισμα, αλλά η σωτηρία της πατρίδας»

Οξύτατη επίθεση στην κυβέρνηση, στην τρόικα, αλλά και στην πολιτική Μέρκελ, εξαπολύει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι.

«Φετίχ δεν είναι το νόμισμα, αλλά η σωτηρία της πατρίδας»

Του Γιώργου Μελιγγώνη

«Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίσταση, αντίσταση, αντίσταση», επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση Σαμαρά ότι «ετοιμάζεται να υποδεχθεί την τρόικα με την ανθοδέσμη του "ναι σε όλα"».

«Δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα σταθεροποίησης και ανάπτυξης. Το μόνο που υπάρχει είναι η επέλαση των δανειστών στη ρημαγμένη αυτή χώρα. Θέλουν να αρπάξουν ό,τι μπορούν», συνέχισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει: «Το ερώτημα είναι ποιους έχει απέναντι αυτή η άγρια συμμορία με τα λευκά κολάρα. Απέναντί της έχει τον κ. Σαμαρά που έχει αναδειχθεί στον κορυφαίο εκπρόσωπο του "ναι". Έχει απέναντί της τον κ. Βενιζέλο που από την πρώτη στιγμή είπε ναι σε όλα. Φλέγεται μόνο για να γίνει ξανά υπουργός. Έχει απέναντί της τον κ. Κουβέλη».

«Ρίξτε μια ματιά στο ποιους έχουν απέναντι οι δανειστές και τότε θα καταλάβετε πόσο τραγικό για τη χώρα είναι να διαπραγματεύονται για το μέλλον των Ελλήνων», τόνισε με έμφαση.

 Κυπριακό «όχι»

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Κύπρο, αλλά και στο «όχι» της κυπριακής Βουλής, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι δεν είναι οπαδός «ενός ρεαλισμού που αγνοεί τη θέληση των λαών».

«Μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε στους μιντιακούς παπαγάλους ότι εμείς σε κάτι διαφέρουμε. Είναι ότι δεν πρόκειται να πούμε ναι σε εκβιασμούς και απειλές. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε την πορεία του λαού προς την καταστροφή. Δεν πρόκειται να πούμε ναι στην καταστροφή της οικονομίας, στην καταστροφή χιλιάδων παιδιών στην πείνα», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν πρόκειται να πει ναι στις εντολές της κ. Μέρκελ».

«Δεν είμαστε οι καλύτεροι μαθητές στην Ευρώπη. Ας το αντιληφθούν μια και καλή όλοι. Το δικό μας “όχι” παράθυρο στην ελπίδα και τη δημιουργία», συνέχισε, λέγοντας πως «αυτή είναι η θέση μας, όσο κι αν αυτό στεναχωρεί τον κ. Σαμαρά και τους εταίρους του στην κυβερνητική κοινοπραξία του “ναι” σε όλα».

Ευρώ ή δραχμή

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερωτήσεις για το αν ο ίδιος και το κόμμα του είναι υπέρ του ευρώ ή της δραχμής, υπερασπίστηκε την ανάγκη παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και κατηγόρησε τα ΜΜΕ, αλλά και την κυβέρνηση για «προπαγάνδα». «Στόχος μας να σώσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη και όχι το ευρώ στην Ελλάδα», είπε, επαναλαμβάνοντας, πάντως ότι «το νόμισμα δεν είναι φετίχ, αλλά η σωτηρία της πατρίδας».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.