ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σαν σήμερα το 1996

Όταν ο Παναθηναϊκός πάγωνε το Άμστερνταμ

Σαν σήμερα 3 Απριλίου ο Παναθηναϊκός έγραφε μία «χρυσή» ευρωπαϊκή σελίδα στην ιστορία του. Σαν σήμερα, ο Βαζέχα «πάγωνε» το Άμστερνταμ...

Όταν ο Παναθηναϊκός πάγωνε το Άμστερνταμ

Σαν σήμερα, 3 Απριλίου, ο Κριστόφ Βαζέχα «πάγωνε» το Άμστερνταμ. Το matrix24.gr θυμάται το μεγάλο διπλό του Παναθηναϊκού επί του Άγιαξ που τον έφερε μία ανάσα από τον τελικό του Champions League το 1996.

Εκείνη τη σεζόν ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βάλει δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Έφτασε μία ανάσα από τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ κατέκτησε και το πρωτάθλημα στην Ελλάδα με βασική διεκδικήτρια την ΑΕΚ.

Η ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα έφτασε μέχρι τους «4» ξεπερνώντας τα εμπόδια των Πόρτο, Ναντ, Άαλμποργκ στη φάση των ομίλων και Λέγκια Βαρσοβίας στα προημιτελικά. Στην ημιτελική φάση περίμενε το μεγαθήριο. Ο Αγιαξ του Φαν Γκάαλ, η ομάδα που εντυπωσίαζε με τη μπάλα που έπαιζε. Βάλτε στο μυαλό σας τη σημερινή Μπαρτσελόνα. Ε, κάπως έτσι.

Ο Παναθηναϊκός άντεξε στο σφυροκόπημα. Οι Ολλανδοί έχαναν τη μία φάση μετά την άλλη, αλλά το τριφύλλι έμεινε ζωντανό και έφυγε με το διπλό από την Ολλανδία! Το 1-0 που διαμορφώθηκε στο 86ο λεπτό της συνάντησης παρέμεινε μέχρι τέλους και ο σκόρερ Κριστόφ Βαζέχα έγραψε μία από τις πιο «χρυσές» σελίδες στο βιβλίο της ιστορίας των «πρασίνων», αφού το παιχνίδι ήταν στο πλαίσιο των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Χαρακτηριστική η περιγραφή του Χρήστου Σωτηρακόπουλου για λογαριασμό του Mega: «Και ο Δώνης τώρα που άρχισε την κούρσα και ο Βαζέχα που δεν είναι οφσάιντ αν του τη βγάλει ο Δώνης... Ναι, ο Βαζέχα δεν είναι οφσάιντ... ο Παναθηναϊκός αν πετύχει το γκολ είναι... ΓΚΟΛ! 1-0! Ο Παναθηναϊκός τρία λεπτά πριν τελειώσει το παιχνίδι παγώνει το Άμστερνταμ!»

Το 3-0 του Άγιαξ στον επαναληπτικό απλώς αποκατέστησε την τάξη και έστειλε τον Αγιαξ στον τελικό της Ρώμης με αντίπαλο τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Γιουβέντους.

Οι ενδεκάδες:

Άγιαξ (Φαν Χάαλ): Φαν ντερ Σαρ, Ράιζινγκερ, Μπλιντ, Φρανκ ντε Μπουρ, Μπογκάρντε, Ντάβιντς, Φίνιντι, Λίτμανεν (76' Μουσάμπα), Ρόναλντ ντε Μπουρ, Κανού, Κλάιφερτ

 

Παναθηναϊκός (Ρότσα): Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γ. Σ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Καπουράνης, Μπορέλι (84' Μάρκος), Μαραγκός (62' Γ. Χ. Γεωργιάδης), Δώνης, Βαζέχα (90' Νιόπλιας)

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: Όταν ο Παναθηναϊκός πάγωνε το Άμστερνταμ - Inside News! 03/04/2013

    […] Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >> […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.