ΚΟΣΜΟΣ

Υπό τον φόβο επεισοδίων

Γκέι γάμος ...αλά γαλλικά στο Μονπελιέ

Τελείται σήμερα το απόγευμα ο πρώτος γάμος μεταξύ δύο ανδρών στην πόλη του Μονπελιέ, λίγες μόλις ημέρες αφότου θεσπίστηκε το νομικό πλαίσιο που νομιμοποιεί τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και αποτέλεσε αφορμή για βίαιες διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες.

Γκέι γάμος ...αλά γαλλικά στο Μονπελιέ

Ο 40χρονος Βινσέν Αουτίν και ο 30χρονος Μπρούνο Μπουαλό, θα ανταλλάξουν όρκους πίστης σε μια αστική τελετή (πολιτικός γάμος) στην πόλη του Μονπελιέ. Ο δήμαρχος της πόλης που προέρχεται από το σοσιαλιστικό κόμμα θα τελέσει το γάμο στο δημαρχείο, γύρω στις 17:00 ώρα Γαλλίας.

gaymfr

Ο γάμος θα γίνει υπό την ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων καθώς υπάρχει ο φόβος για πιθανές διαμαρτυρίες μετά και από την ογκώδη εκδήλωση διαμαρτυρίας της Κυριακής κατά των γάμων των ομοφυλόφιλων.

paris-antigay-

Περίπου 350 άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στο Παρίσι όπου έγινε η κεντρική εκδήλωση διαμαρτυρίας με συμμετοχή κατά την αστυνομία περίπου 150.000 ατόμων, αλλά πάνω από ένα εκατομμύριο σύμφωνα με τους διοργανωτές.

gay

Οι διαδηλωτές, που υποστηρίζονται από την Καθολική Εκκλησία και μερικούς κεντροδεξιούς και ακροδεξιούς πολιτικούς, ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται το δικαίωμα των παιδιών να έχουν γονείς του αντίθετου φύλου.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.