ΕΛΛΑΔΑ

Για το θέμα της Φυσικής

«Δεν τίθεται ζήτημα δεοντολογίας» απαντά το υπουργείο Παιδείας

Απάντηση στις καταγγελίες της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών δίνει με ανακοίνωσή της η Κεντρική Επιτροπή των Πανελλαδικών Εξετάσεων (ΚΕΕ), υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα δεοντολογίας.

«Δεν τίθεται ζήτημα δεοντολογίας» απαντά το υπουργείο Παιδείας

Σύμφωνα με την επιτροπή, «δεν τίθεται ζήτημα δεοντολογίας και τάξης για τα θέματα στο μάθημα "Φυσική Κατεύθυνσης" ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β'».

Συγκεκριμένα, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων διευκρινίζει ότι:

«1. Όλα τα θέματα και τα επιμέρους ερωτήματα είναι αυστηρώς εντός της διδακτέας- εξεταστέας ύλης και σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα των Λυκείων.

2. Όλα τα θέματα διαμορφώθηκαν εντός της ΚΕΕ από την εισηγητική επιτροπή του μαθήματος, με τη διαδικασία που προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις. Τα θέματα συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα από την ολομέλεια της ΚΕΕ.

3. Είναι φυσικό σε όλα τα μαθήματα, τα θέματα που τίθενται στις εξετάσεις να προσιδιάζουν με κάποια από τα χιλιάδες δημοσιευμένα, ιδιαίτερα στο Διαδίκτυο.

4. Κατόπιν τούτου, δεν τίθεται ζήτημα δεοντολογίας και τάξης για τα θέματα στο μάθημα "Φυσική Κατεύθυνσης" ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β'».

Να σημειωθεί ότι, νωρίτερα το πρωί, ο α' αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Παναγιώτης Φιλντίσης, κατήγγειλε ότι  «το 4ο θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων στο μάθημα της Φυσικής, που εξετάστηκε χθες, είχε αναρτηθεί προ δύο μηνών σε ιστοσελίδα που συμμετέχει καθηγητής, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.