ΚΟΣΜΟΣ

Δεκάδες συλλήψεις

Διαδηλώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων σε Μόσχα και Κίεβο

Περίπου 30 ακτιβιστές συνελήφθησαν σήμερα από τη ρωσική αστυνομία στο πλαίσιο διαδήλωσης στη Μόσχα υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων  Ανάμεσά στους συλληφθέντες είναι και ένας από τους πιο δραστήριους ακτιβιστές στη χώρα.

Ο Νικολάι Αλεξέγεφ, διοργανωτής των «πορειών υπερηφάνειας» των ομοφυλοφίλων, τέθηκε υπό κράτηση κατηγορούμενος ότι διοργάνωσε πορεία χωρίς άδεια, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφαξ.

Οι διαδηλωτές στο κέντρο της Μόσχας κρατούσαν σημαίες με το ουράνιο τόξο και πλακάτ που έγραφαν «Κατά της Ομοφοβίας».

Πολέμιοι της διαδήλωσης πραγματοποίησαν συγκέντρωση σε κοντινό σημείο.

Παράλληλα, στην Ουκρανία, περίπου 100 ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων πραγματοποίησαν σήμερα την πρώτη τους διαδήλωση, υπό το βλέμμα της αστυνομίας που συνέλαβε 13 άτομα τα οποία επιχείρησαν να μποϊκοτάρουν την διαδήλωση.

Οι ακτιβιστές διέσχισαν μία απόσταση 250 μέτρων κατά μήκος της Λεωφόρου της Νίκης στην πρωτεύουσα Κίεβο, ενώ χριστιανοί Ορθόδοξοι ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν στην περιοχή και φώναζαν συνθήματα καταγγέλλοντάς τους.

Σε επιφυλακή οι γαλλικές αρχές

Την ίδια ώρα, οι γαλλικές αρχές τέθηκαν σήμερα σε επιφυλακή ενόψει μίας νέας διαδήλωσης κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων που είναι προγραμματισμένη στο Παρίσι.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο, το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για τους γάμους ατόμων του ιδίου φύλου, που προκάλεσε ογκώδεις διαδηλώσεις, έγινε νόμος και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ υπέγραψε τον σχετικό νόμο, μετά την απόρριψη--μία ημέρα πριν-- της προσφυγής της αντιπολίτευσης στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Η Γαλλία είναι πλέον η ένατη χώρα της Ευρώπης και η 14η παγκοσμίως που αναγνωρίζει το νομικό καθεστώς του γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου.

Η υιοθέτηση του νόμου αποτελούσε προεκλογική δέσμευση του Φρανσουά Ολάντ, η οποία εκπληρώθηκε μετά από πολύμηνη κοινοβουλευτική μάχη και διαδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.