ΕΛΛΑΔΑ

Σάμος

Διχάζει η απόφαση για τα δρομολόγια του πλοίου Νήσος Μύκονος

Μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας, πλειοψήφησε με 13 ψήφους η πρόταση του δημάρχου Στέλιου Θάνου, για προσέγγιση του πλοίου Νήσος Μύκονος και στα δύο λιμάνια του νησιού και εφόσον αυτό δεν γίνει δεκτό τότε πρότεινε την εκ περιτροπής προσέγγιση στα λιμάνια του νησιού.

Διχάζει η απόφαση για τα δρομολόγια του πλοίου Νήσος Μύκονος

Εξάλλου ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως την επόμενη εβδομάδα θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη στην οποία θα συμμετέχει και εκπρόσωπος της Hellenic Seaways.Οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων ζήτησαν σε συναντήσεις που αφορούν τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες να συμμετέχουν και αυτοί.

Νωρίτερα στην πλατεία Πυθαγόρα τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου και του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην συνέχεια προτρέποντας και άλλους ανέβηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων απαιτώντας σε κλίμα μεγάλης έντασης να συζητηθεί ως μοναδικό θέμα αυτό του αποκλεισμού του λιμένα Βαθέος από το πλοίο Νήσος Μύκονος.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, στη συνεδρίαση ο δήμαρχος Σάμου παίρνοντας πρώτος τον λόγο τόνισε ότι εναρμονίζεται με τις προτάσεις των φορέων που κάνουν λόγο για εκ περιτροπής δρομολόγια , δύο (2) στο Βαθύ και δύο (2) στο Καρλόβασι. Ζήτησε το συγκεκριμένο πλοίο να μην κάνει δρομολόγια μόνο τους μήνες μεγάλης επιβατικής κίνησης αλλά καθ' όλη την διάρκεια του έτους.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δέσποινα Καΐλα η οποία είπε ότι δεν μπορεί να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις αλλά μόνο μια . «Το πλοίο να προσεγγίζει μόνο το λιμάνι Βαθέος».

Τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης και Ψυχαγωγίας υποστήριξε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του Βαγγέλης Σκάρος, λέγοντας ότι το πλοίο πρέπει να προσεγγίζει το λιμάνι της πρωτεύουσας.

Παρέμβαση έκανε και πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Σάμου Γιώργος Κολάρας ο οποίος είπε ότι «πρέπει να είμαστε ενωμένοι για το καλό του τόπου». Ωστόσο τον τερματικό λιμένα ενός νησιού δεν τον καθορίζουν οι πλοιοκτήτριες εταιρίες αλλά το υπουργείο Ναυτιλίας. Σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα εδώ και χρόνια από τότε που η Σάμος συνδέθηκε ακτοπλοϊκά με τον Πειραιά τερματικό λιμάνι έχει οριστεί αυτό του Βαθέος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.