ΕΛΛΑΔΑ

Από αύριο οι αιτήσεις

Επιδότηση 10.000 θέσεων εργασίας στον Τουρισμό

Στις αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσει το πρόγραμμα επδότησης της πρακτικής άσκησης και της απασχόλησης 10.000 νέων ανέργων, έως 29 ετών, σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό.

Επιδότηση 10.000 θέσεων εργασίας στον Τουρισμό

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες των συναρμόδιων υπουργών Εργασίας Γιάννη Βρούτση και Τρουσιμού Όλγας Κεφαλογιάννη, οι συμμετέχοντες θα εισπράττουν μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων 400 ευρώ καθαρά για τις 80 ώρες της θεωρίας και ως επίδομα πρακτικής άσκησης 2.000 ευρώ αν είναι υποχρεωτικής ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και 2.300 εκπαίδευσης αν είναι απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ.
Κάθε επιχείρηση μετά την λήξη της άσκησης θα παρέχει στον καταρτιζόμενο συστατική επιστολή και βεβαίωση.
Φορείς του προγράμματος είναι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και η Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί με το σύστημα «voucher» και οι αιτήσεις, οι οποίες ξεκινούν να υποβάλλονται από αύριο, θα αξιολογηθούν ηλεκτρονικά με βάσει ειδική μοριοδότηση.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

θεωρητική κατάρτιση 80 ωρών

- πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν τον τουρισμό διάρκειας 500 ωρών, η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 5 μήνες
υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης

- επιχορήγηση της επιχείρησης που προβαίνει στην πρόσληψη αμέσως μετά την λήξη της πρακτικής άσκησης.

Βάσει του σχεδιασμού, θα συμμετάσχουν 2.000 απόφοιτοι πανεπιστημίων και ΤΕΙ και 8.000 απόφοιτη υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.