ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον Βοτανικό

Μέχρι το φθινόπωρο η μεταφορά πιστώσεων για το τέμενος

Πιστώσεις που θα φτάσουν το ένα εκατ. ευρώ πρόκειται να μεταφερθούν στο υπουργείο Ανάπτυξης για το νέο τέμενος στην Αθήνα

Μέχρι το φθινόπωρο η μεταφορά πιστώσεων για το τέμενος

Η αρμοδιότητα της ανέγερσης έχει μεταφερθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης και όπως προκύπτει από έγγραφο που υπογράφει ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος τα χρήματα θα δοθούν σε δύο δόσεις μέσα στο δεύτερο και στο τρίτο τρίμηνο του 2013. «Η μεταφορά πιστώσεων ύψους 946.000 ευρώ από το υπουργείο Παιδείας στο υπουργείο Ανάπτυξης θα γίνει μετά την έγκριση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Παιδείας για το 2013. Το 2ο τρίμηνο του 2013 θα μεταφερθεί ποσό ύψους 500.000 ευρώ και το 3ο τρίμηνο του 2013 ποσό ύψους 446.000 ευρώ», αναφέρει ο υπουργός Παιδείας σε απαντητικό έγγραφο προς τη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη που είχε καταθέσει σχετική ερώτηση.

Για το ίδιο θέμα έχει απαντήσει εγγράφως και ο υπουργός Εξωτερικών Δημ. Αβραμόπουλος ενημερώνοντας ότι  «το μουσουλμανικό τέμενος, χωρητικότητας 350 ατόμων, θα διαμορφωθεί σε κτίριο παλαιάς βάσης του Ναυτικού, στο Βοτανικό, το οποίο θα ανακατασκευαστεί, ενώ, θα δημιουργηθούν υποστηρικτικοί χώροι, κυρίως υγιεινής, σε υφιστάμενα κτίρια».

Σύμφωνα με το έγγραφο «δεν προβλέπεται η κατασκευή μιναρέ, ώστε να υφίσταται αρμονία με το γύρω χώρο».

«Το θέμα της ανέγερσης τεμένους, απασχολεί, επί μακρόν, τα όργανα της Πολιτείας προκειμένου να εξευρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, για τη διατήρηση της εσωτερικής ισορροπίας και ασφάλειας. Παράλληλα αποτελεί πάγιο αίτημα των διαβιούντων στην Ελλάδα μουσουλμάνων», σημείωνε στο έγγραφό του ο Δημ. Αβραμόπουλος υπογραμμίζοντας ότι «τις δράσεις της κυβερνήσεως, τις προσδιορίζει το καλώς νοούμενο εθνικό συμφέρον και την απόφαση για την ίδρυση τεμένους στην Αθήνα, την έχει προσδιορίσει ακριβώς αυτό το εθνικό συμφέρον, σε βάθος χρόνου, που περιλαμβάνει σειρά κυβερνήσεων».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.