ΕΛΛΑΔΑ

Υπέρ της απεργίας τάχθηκαν οι ΕΛΜΕ

Ξεκινά η επιστράτευση των καθηγητών

Μπορεί η πλειοψηφία των ΕΛΜΕ να τάχθηκε υπέρ της απεργίας στην πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων (17 Μαΐου), ωστόσο ήμερα ξεκινά η επιστράτευση των καθηγητών.

Ξεκινά η επιστράτευση των καθηγητών

Η απόφαση έχει καθαρά συμβολικό χαρακτήρα, αφού οι πανελλαδικές εξετάσεις αρχίζουν την Παρασκευή με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και ως φαίνεται θα διεξαχθούν αφού οι καθηγητές θα είναι επιστρατευμένοι.

Στις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ η συμμετοχή ήταν μαζική και σε πολλές περιπτώσεις η απόφαση υπέρ της απεργίας λήφθηκε με αυξημένη πλειοψηφία. Επεισοδιακή ήταν η συνέλευση της ΕΛΜΕ Χίου όταν αστυνομικός εισήλθε στον χώρο όπου συνεδρίαζαν οι καθηγητές προκειμένου να επιδώσει φύλλα πορείας. Αυτό εξόργισε τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι ζήτησαν από τον αστυνομικό να αποχωρήσει.

Σήμερα στις 10:00, οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ θα μεταφέρουν τις αποφάσεις των συναδέλφων τους στη γενική συνέλευση της διοίκησης της ΟΛΜΕ που θα γίνει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, προκειμένου να ληφθεί η οριστική απόφαση.

Η επίταξη των εκπαιδευτικών ξεκινά σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι και μέχρι αυτή την ώρα αναμένεται να έχουν επιδοθεί τα φύλλα πορείας, με την κυβέρνηση να διαμηνύει ότι δεν θα επιτρέψει να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στις εξετάσεις.

Επίσης, σήμερα το προεδρείο της ΟΛΜΕ θα συναντηθεί με τον γραμματέα της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Η κύρια προσφυγή (αίτηση ακύρωσης) της Ομοσπονδίας θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 7 Ιουνίου 2013.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.