ΕΛΛΑΔΑ

Δεν παραδέχεται το λάθος η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων

Οδηγίες για την βαθμολόγηση του «λάθους» στα Μαθηματικά

Διάσταση απόψεων φαίνεται ότι προκύπτει  μεταξύ της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, που εντόπισε και επισήμανε το λάθος θέμα των μαθηματικών στις Πανελλήνιες εξετάσεις και της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων (ΚΕΕ) που συνεδρίασε για το συγκεκριμένο ζήτημα απόψε.

Οδηγίες για την βαθμολόγηση του «λάθους» στα Μαθηματικά

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα επισήμανε ότι υπάρχει λάθος στο Θέμα Δ3 του μαθήματος: «Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας» των Πανελλαδικών Εξετάσεων της Δ΄ Τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ (Ομάδα Β΄), που διεξήχθησαν τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2013.

Απόψε συνεδρίασε η ΚΕΕ και έδωσε οδηγίες για δίκαιη αντιμετώπιση των υποψηφίων, χωρίς ωστόσο να αποδέχεται ότι υπάρχει λάθος, αλλά κάνοντας λόγο για ασύμβατη υπόθεση.

«Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (ΚΕΕ) ανακοινώνει ότι στο θέμα Δ3 του μαθήματος «Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας» των Εσπερινών Λυκείων, στο οποίο εξετάστηκαν περίπου πεντακόσιοι υποψήφιοι, δόθηκε μία ασύμβατη υπόθεση, η οποία, ωστόσο, ουδόλως επηρεάζει την επίλυση του θέματος» τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Η ΚΕΕ με οδηγία της προς τα Βαθμολογικά Κέντρα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ισότιμη και αντικειμενική βαθμολόγηση όλων των υποψηφίων».

Παράλληλα πηγές του υπουργείου Παιδείας για το ίδιο ζήτημα  σε άτυπη ενημέρωσή τους επισημαίνουν ότι «το θέμα αντιστοιχεί στο 8/100 της συνολικής βαθμολογίας του μαθήματος» επαναλαμβάνοντας ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ισότιμη και αντικειμενική βαθμολόγηση όλων των υποψηφίων, όπως σε ανάλογες περιπτώσεις έχει συμβεί κατά τα προηγούμενα χρόνια.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: Οδηγίες για την βαθμολόγηση του λάθους στα Μαθηματικά - Inside News! - Inside News! 21/05/2013

    […] Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >> […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.