ΕΛΛΑΔΑ

Tην έλλειψη γιατρών στα βαθμολογικά και εξεταστικά κέντρα καταγγέλλει η ΟΛΜΕ

Πέθανε μέσα στο εξεταστικό κέντρο

Την παρουσία γιατρού σε όλα τα εξεταστικά και τα βαθμολογικά κέντρα ζητεί από το υπουργείο Παιδείας η ΟΛΜΕ με αφορμή το θάνατο εκπαιδευτικού σε εξεταστικό κέντρο κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

Πέθανε μέσα στο εξεταστικό κέντρο

Τη βαθιά οδύνη όλων των εκπαιδευτικών για τον αδόκητο θάνατο του συναδέλφου τους Γιώργου Θανόπουλου, μαθηματικού στο 2ο Γενικό Λύκειο Χαϊδαρίου, εκφράζουν οι καθηγητές με ανακοίνωση που εξέδωσε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Ο εκλιπών καθηγητής ήταν συντονιστής των μαθηματικών στο 35ο Βαθμολογικό Κέντρο του Αιγάλεω. Στις 21 Μαΐου 2013 μετά την προγραμματισμένη ενημέρωση των μαθηματικών, που έκανε ο ίδιος, έχασε τις αισθήσεις του. Αμέσως έγιναν αγωνιώδεις προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης μέχρι την διακομιδή του στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου δυστυχώς κατέληξε.

Οι καθηγητές επισημαίνουν ότι στο βαθμολογικό κέντρο, όπως και σε όλα τα υπόλοιπα της Ελλάδας, δεν υπήρχε γιατρός για την παροχή πρώτων βοηθειών, που ίσως να έσωζαν τη ζωή του συναδέλφου.

«Υπενθυμίζουμε» σημειώνουν ιδιαίτερα οι καθηγητές «ότι η παρουσία γιατρού είναι απαραίτητη τόσο στα εξεταστικά κέντρα που διαγωνίζονται οι μαθητές μας, αλλά και στα Βαθμολογικά που οι εκπαιδευτικοί καλούνται να διορθώσουν τα γραπτά».

Τέλος, το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητά από το υπουργείο Παιδείας «να φροντίσει για την παρουσία γιατρού σε όλα τα εξεταστικά και τα βαθμολογικά κέντρα της χώρας. Η ανθρώπινη ζωή είναι η υπέρτατη αξία. Ας ασχοληθεί επιτέλους η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και με ένα άλλο θέμα εκτός από το πώς θα χειραγωγεί και θα επιστρατεύει τους εκπαιδευτικούς».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ν.Κ. 22:12 28/05/2013

    Τραγικό πράγματι το γεγονός αλλά το να ζητά η ΟΛΜΕ σε κάθε εξεταστικό κέντρο κι ένα γιατρό δείχνει πόσο μυαλό έχουν!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.