ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λάδι, κρασί και γούνες

Τι θέλουν οι Κινέζοι από την Ελλάδα

Ελαιόλαδο, κρασί, γουναρικά Καστοριάς και μάρμαρα θέλουν να εισάγουν από τη χώρα μας οι Κινέζοι.

Τι θέλουν οι Κινέζοι από την Ελλάδα

Την ελπίδα να δώσει η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Πεκίνο (15-19 Μαΐου) ώθηση στις διμερείς σχέσεις εξέφρασε ο Κινέζος πρέσβης στην Αθήνα Ντου Κιγουέν και προανήγγειλε την υπογραφή σειράς συμφωνιών, ιδίως στους τομείς οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας

Ο Κινέζος πρέσβης δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι ο Αντ. Σαμαράς είναι από τους πρώτους δυτικούς ηγέτες που επισκέπτονται το Πεκίνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κινεζικής ηγεσίας, τον περασμένο Μάρτιο. Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύσει στην Κίνα μεγάλη ομάδα επιχειρηματιών, που θα έχουν συνομιλίες με αντίστοιχους Κινέζους επιχειρηματίες.

Ο Κινέζος πρέσβης τόνισε χθες ότι η χώρα του ενδιαφέρεται για την εισαγωγή ελληνικού ελαιολάδου, κρασιού, γουναρικών Καστοριάς, αλλά και μαρμάρου. Παράλληλα κάλεσε τους Έλληνες επιχειρηματίες να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει η ταχεία διεύρυνση της τεράστιας κινεζικής τουριστικής αγοράς (οι Κινέζοι τουρίστες που ξεπέρασαν ήδη τους Αμερικανούς και τους Γερμανούς σε συνολικό όγκο καταναλωτικής δαπάνης).

Επιπλέον εξήρε τη σημασία της συμφωνίας της COSCO με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τη Hewlett-Packard, ενώ αποκάλυψε ότι γίνονται διαπραγματεύσεις με τρεις ακόμα πολυεθνικές για παρόμοιες συμφωνίες.

Ο κ. Σαμαράς θα εγκαινιάσει την προβολή μιας τηλεοπτικής σειράς τριών επεισοδίων με τίτλο «Φημισμένη Ελλάδα», την οποία γύρισε το τμήμα ντοκιμαντέρ της κινεζικής κρατικής τηλεόρασης CCTV, κάτι που όπως είπε ο πρέσβης πιστεύει ότι θα συμβάλλει στην ανατροπή της αρνητικής εικόνας των διεθνών ΜΜΕ για την Ελλάδα.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.