ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταψηφίστηκε το αίτημα άρσης της ασυλίας του

Άδωνις: Στο πλαίσιο της... πολιτικής δραστηριότητας οι χαρακτηρισμοί για Τρίμη

Απορρίφθηκε η αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Άδωνι Γεωργιάδη για τον ισχυρισμό του ότι ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης, «ηγείται των κουκουλοφόρων».

Άδωνις: Στο πλαίσιο της... πολιτικής δραστηριότητας οι χαρακτηρισμοί για Τρίμη

Ο Αδ. Γεωργιάδης ισχυρίστηκε ότι όσα είπε εντάσσονται στο πλαίσιο της πολιτικής του δραστηριότητας και ζήτησε να μην αρθεί η βουλευτική του ασυλία.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι στηρίζει τη θέση του αυτή στα ίδια επιχειρήματα με τα οποία πριν από λίγο καιρό ο βουλευτής της ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος είχε επίσης ζητήσει να μην αρθεί η ασυλία του για μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του ο βουλευτής Χρήστος Παππάς επειδή είχε αποκαλέσει τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής νταβατζήδες.

Τελικά μόνο 80 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας του Αδ. Γεωργιάδη και 102 την καταψήφισαν. Επίσης τρεις βουλευτές ψήφισαν παρών και ένας βουλευτής λευκό.

Επίσης κατά τη σημερινή συνεδρίαση, η Ολομέλεια έκανε δεκτά, ωστόσο, τα αιτήματα για άρση της ασυλίας των βουλευτών της ΝΔ Γιάννη Κεφαλογιάννη (148 υπέρ, 47 κατά και 1 λευκή ψήφος) και Χρήστου Κέλλα (159 υπέρ, 35 κατά, 1 «παρών» και μία λευκή ψήφος) για μηνύσεις που έχουν δεχθεί και αφορούν αντιδικίες τους με πολίτες, που σημειώθηκαν πριν την εκλογή τους ως βουλευτές - στην περίπτωση δε του κ. Κέλλα, κατά τη δημαρχιακή του θητεία στη Λάρισα.

Αντίστοιχη υπήρξε και η περίπτωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασή, η ασυλία του οποίου ήρθη για δύο περιπτώσεις που αφορούσαν τη θητεία του στη θέση του δημάρχου Ιωαννίνων και του προέδρου του τοπικού Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού. (175 υπέρ έναντι 18 κατά, 2 «παρών» και 1 λευκή/ ψήφοι 174 υπέρ, έναντι 18 κατά, 2 «παρών» και 2 λευκές).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.