ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με την επίτροπο Μάλμστρομ

Ένας στους δέκα στην Ε.Ε. θύμα διαδικτυακής απάτης

Όπως τόνισε η αρμόδια Επίτροπος για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλμστρομ (απαντώντας σε κοινοβουλευτικό έλεγχο του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Παπανικολάου), θύμα ηλεκτρονικής απάτης έχει πέσει το 12% των χρηστών διαδικτύου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ένας στους δέκα στην Ε.Ε. θύμα διαδικτυακής απάτης

Τα στοιχεία που παρέθεσε η κ. Μάλμστρομ δείχνουν ότι περισσότεροι από το ένα τρίτο των χρηστών του διαδικτύου ανά τη Ε.Ε. (38%), ανέφεραν ότι έχουν λάβει ηλεκτρονικά μηνύματα, με τα οποία τους ζητούσαν με δόλιο τρόπο χρήματα ή προσωπικά δεδομένα. Επιπλέον, το 13% αυτών δεν μπόρεσαν να έχουν ηλεκτρονική πρόσβαση σε υπηρεσίες εξαιτίας επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

Ο δε κ. Παπανικολάου, υπογράμμισε πως το ποσοστό κλοπής μοναδικών κωδικών έχει αυξηθεί στην Ε.Ε. κατά 72% το τελευταίο τρίμηνο, ενώ διαπιστώνεται ότι οι περισσότερες επιθέσεις (phishing) εξακολουθούν μεν να έχουν βασικό στόχο τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αλλά έχουν εξαπλωθεί και σε άλλους τομείς, όπως τα τυχερά παιχνίδια. Απευθυνόμενος προς την Επιτροπή θέλησε να πληροφορηθεί την αποτελεσματικότητα των μέχρι σήμερα πρωτοβουλιών της, υπό το πρίσμα των διαρκώς αυξανόμενων διαδικτυακών απειλών.

Στην απάντησή της, η Επίτροπος σημείωσε πως παρά την άνοδο του διαδικτυακού εγκλήματος σημειώθηκε ταυτόχρονα κάποια πρόοδος στην καταπολέμηση του, χάρη ιδίως στην εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε. και άλλων χωρών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.