ΥΓΕΙΑ

Περιορίζεται ο ρόλος των οικονομικών εισαγγελέων

Αλλάζουν χέρια «καυτές» δικογραφίες για διαφθορά

Αλλάζει το τοπίο στις έρευνες των οικονομικών εγκλημάτων. Οι δυο αρμόδιοι εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης διαβίβασαν τους καυτούς φακέλους που χειρίζονται στην Εισαγγελία Εφετών μετά τη θεσμοθέτηση του Εισαγγελέα Διαφθοράς.

Αλλάζουν χέρια «καυτές» δικογραφίες για διαφθορά

Ετσι, στο παρά πέντε κρίσιμων αποφάσεων για σειρά σοβαρών υποθέσεων, όπως λίστα Λαγκαρντ, δάνεια κομμάτων κ. α,οι δικογραφίες αλλάζουν χέρια. Και αυτό γιατί εκτιμούν ότι οι αρμοδιότητες για τον χειρισμό όλων των εκκρεμών υποθέσεων περνούν ουσιαστικά στον Εισαγγελέα διαφθοράς.

Μάλιστα,ο νέος νόμος δεν εξαιρεί ούτε τις εκκρεμείς υποθέσεις, αφήνοντας στους οικονομικούς εισαγγελείς ένα στενό πεδίο ερευνών που αφορά φοροδιαφυγή και λαθρεμπορία ιδιωτών.

Παράλληλα, οι εισαγγελείς ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου που θα αποφανθεί για την ανανέωση η μη της θητείας τους που λήγει τον Ιούνιο απέστειλαν επιστολές ενημερώνοντας τους δικαστές ότι «ενόψει της λήξης της θητείας μας, δεν επιθυμούμε την ανανέωση της».

Σε αυτή την γραπτή δήλωση περιορίζονται μόνο στην ανακοίνωση της απόφασης τους χωρίς να κάνουν οποιαδήποτε άλλη αναφορά.

Τέλος, όπως είχαν υποχρέωση ενημέρωσαν και τον πρόεδρο της επιτροπής της Βουλής που έρευνα την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, ότι η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στο Εφετείο, ενώ για όλες τις κινήσεις τους έχουν ενημερώσει τον εποπτεύοντα εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος,αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: Αλλάζουν χέρια «καυτές» δικογραφίες για διαφθορά - Inside News! - Inside News! 10/05/2013

    […] Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >> […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.