ΕΛΛΑΔΑ

Από την Ελλάδα

Ανακλήσεις αυτοκινήτων Mazda, Honda και Peugeot

Προγράμματα ανάκλησης αυτοκινήτων πραγματοποιούν οι εισαγωγείς των εταιρειών Mazda, Honda και Peugeot στην Ελλάδα.

Ανακλήσεις αυτοκινήτων Mazda, Honda και Peugeot

Συγκεκριμένα η εταιρεία ΕΛΜΑ A.Ε.Β.Ε.Α., αποκλειστικός εισαγωγέας και διανομέας της MAZDA στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων MAZDA6.

Η ανάκληση αφορά 79 οχήματα, παραγωγής από τις 14 Φεβρουαρίου 2002 έως τις 13 Απριλίου 2003. Στα επηρεαζόμενα οχήματα, το προωθητικό υλικό στην αμπούλα του εμπρός αερόσακου συνοδηγού ενδέχεται να έχει αλλοιωθεί. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η ενεργοποίηση του εμπρός δεξιού αερόσακοι ενδέχεται να μην προσφέρει τη κατάλληλη προστασία σε εμπρόσθια πρόσκρουση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα ανωτέρω θέματα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών MAZDA σε όλη την Ελλάδα, για να αντικατασταθεί ο πυροτεχνικός μηχανισμός του εμπρός αερόσακου συνοδηγού με έναν βελτιωμένο, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την εταιρεία ΕΛΜΑ A.Ε.Β.Ε.Α. στο τηλέφωνο 210 5156043.

Επίσης, η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ, επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των αυτοκινήτων HONDA στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης 1984 αυτοκινήτων, σύμφωνα με τα ακόλουθα μοντέλα και περιόδους παραγωγής:

Honda Stream, Μοντέλα ετών: 2001, 2002, 2003, Κωδικός μοντέλου: RN1

Honda Jazz, Μοντέλα ετών: 2002, 2003, Κωδικοί μοντέλου: GD1, GD5

Honda CR-V, Μοντέλα ετών: 2002, 2003, Κωδικός μοντέλου: RD8

Honda Civic, Μοντέλα ετών: 2001, 2002, 2003, Κωδικοί μοντέλου: ES4, ES5, ES7

Σε ορισμένα από τα επηρεαζόμενα οχήματα ενδέχεται ο μηχανισμός ενεργοποίησης του αερόσακου συνοδηγού, στην περίπτωση μόνο που αυτός ενεργοποιηθεί κατά την διάρκεια ατυχήματος, να παράξει μεγαλύτερη πίεση φουσκώματος από την κανονική, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει την ρήξη του και ενδεχομένως τον τραυματισμό του επιβάτη που πιθανόν κάθεται στην θέση του συνοδηγού.

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της HONDA για να γίνει προληπτικός έλεγχος και τυχόν αντικατάσταση επηρεαζόμενων ανταλλακτικών, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Τέλος, η εταιρεία ΛΑΪΟΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., γενική αντιπροσωπεία αυτοκίνητων PEUGEOT στην Ελλάδα εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων PEUGEOT μοντέλο 208.

Η ανάκληση αφορά 679 οχήματα, από τα οποία τα 613 έχουν διατεθεί σε πελάτες, με αριθμούς πλαισίου από VF3 CC8HR0 CT050798 έως VF3 CCHMW0 DT001255.

Στα εν λόγω οχήματα υπάρχει πιθανότητα ανεπαρκούς ασφάλισης της ασφάλειας κατά της περιστροφής των παξιμαδιών των πλημνών των πίσω τροχών. Αυτό θα μπορούσε να επιφέρει κίνδυνο χαλάρωσης του κεντρικού παξιμαδιού του πίσω τροχού κάτω από ορισμένες συνθήκες (μετά από χτυπήματα στον τροχό ή οδήγηση με φθαρμένο ρουλεμάν), το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει θορύβους, κραδασμούς και σημαντικό «τζόγο» στην πλήμνη του τροχού.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κανένα καταγεγραμμένο συμβάν από τον κατασκευαστή, που να οδήγησε σε ατύχημα.

Η ενημέρωση των ιδιοκτητών των ανωτέρω οχημάτων έχει ήδη ξεκινήσει, μέσω της αποστολής συστημένης ονομαστικής επιστολής.

Στα οχήματα που δεν έχουν ακόμη πωληθεί, η παραπάνω επέμβαση γίνεται στις εγκαταστάσεις προετοιμασίας νέων αυτοκινήτων της ΛΑΪΟΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. ή του Επίσημου Δικτύου της, πριν από την παράδοσή τους στους πελάτες.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: Ανακλήσεις αυτοκινήτων Mazda, Honda και Peugeot - Inside News! - Inside News! 07/05/2013

    […] Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >> […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.