ΚΟΣΜΟΣ

Ξεκινά αύριο

Σε κλίμα καχυποψίας η αποχώρηση του PKK από την Τουρκία

Ιστορική θα είναι η αυριανή ημέρα για το Κουρδικό, καθώς η στρατιωτική διοίκηση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) επιβεβαίωσε ότι ξεκινά η αποχώρηση των ανταρτών από το τουρκικό έδαφος. Ωστόσο, επικρατεί καχυποψία για τη στάση του τουρικού στρατού.

Σε κλίμα καχυποψίας η αποχώρηση του PKK από την Τουρκία

«Επειτα από την έκκληση της ηγεσίας μας και στη βάση της απόφασης που ελήφθη από την ηγεσία, οι μαχητές μας θα αρχίσουν από τις 8 Μαΐου μια διαδικασία αποχώρησης». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι πρώτες ομάδες ανταρτών πρόκειται να φθάσουν «μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας» στις βάσεις τους στο βόρειο Ιράκ.

Η αποχώρηση από το τουρκικό έδαφος συμφωνήθηκε έπειτα από διαπραγματεύσεις της τουρκικής κυβέρνησης με τον φυλακισμένο ηγέτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Ωστόσο, οι Κούρδοι αντάρτες κατηγορούν τον τουρκικό στρατό ότι θέτει σε κίνδυνο την αποχώρησή τους, χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροπλάνα παρακολούθησης και πραγματοποιώντας μεγάλης κλίμακας κινήσεις στρατιωτών και εξοπλισμού.

«Η διαρκής αναγνωριστική δραστηριότητα μη επανδρωμένων αεροσκαφών καθυστερεί τη διαδικασία της αποχώρησης», αναφέρει το PKK σε ανακοίνωση που εξέδωσε. «Οι εντεινόμενες στρατιωτικές αποστολές και κινήσεις στο Κουρδιστάν δεν επηρεάζουν απλώς αρνητικά τη διαδικασία αποχώρησης, αλλά δημιουργούν τις συνθήκες για προκλήσεις και συγκρούσεις», σημειώνουν οι αντάρτες.

Ο αριθμός των κούρδων ανταρτών που βρίσκονται στην Τουρκία υπολογίζεται σε 2.000.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.