ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Βενιζέλος στηρίζει τη θέση του SPD στη διαμάχη με τον Γ. Παπανδρέου

«Η Προοδευτική Συμμαχία δεν είναι ανταγωνιστική στη Σοσιαλιστική Διεθνή»

Την πίστη του στην ικανότητα των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών να βοηθήσουν την Ευρώπη να ξεπεράσει την περιδίνηση και την συνεχή ανακύκλωση της κρίσης, εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στηρίζοντας τη θέση του SPD στη διαμάχη με τη Σοσιαλιστική Διεθνή και τον Γιώργο Παπανδρέου.

«Η Προοδευτική Συμμαχία δεν είναι ανταγωνιστική στη Σοσιαλιστική Διεθνή»

Σε δηλώσεις του κατά την προσέλευσή του στον χώρο της συνάντησης των Σοσιαλιστών ηγετών για την ίδρυση της «Προοδευτικής Συμμαχίας» στη Λειψία, ο Ευάγ. Βενιζέλος αναφερόμενος  στην «Προοδευτική Συμμαχία», υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα δίκτυο κομμάτων, οργανώσεων, προσωπικοτήτων και όχι ένας οργανισμός ανταγωνιστικός προς άλλους, όπως για παράδειγμα η Σοσιαλιστική Διεθνής. Όσο για την συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε αυτήν, δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι «έχουμε υποχρέωση να μετέχουμε παντού, για να μπορούμε να προβάλλουμε τις απόψεις μας και τα εθνικά συμφέροντα και να συμβάλλουμε όσο μπορούμε στη διαμόρφωση ευνοϊκών συσχετισμών για τις ιδέες μας, αλλά και για την πατρίδα μας».

Ερωτηθείς για το κατά πόσον διασπάται έτσι η Σοσιαλιστική Διεθνής, επιχείρησε να ρίξει τους τόνους, απαντώντας ότι κανένα από τα κόμματα που μετέχουν στην νέα οργάνωση δεν έχει διασπαστική διάθεση… Κάλεσε δε Σοσιαλιστές, Δημοκράτες, Σοσιαλδημοκράτες και Προοδευτικούς από όλο τον κόσμο να προχωρήσουν ενωμένοι, προκειμένου να αλλάξουν τους «πολιτικά συντηρητικούς» και «οικονομικά νεοφιλελεύθερους» συσχετισμούς διεθνώς. Υποστήριξε δε, ότι «μόνο πάνω στη θεσμική ισοτιμία και τη δημοκρατία και το κράτος Δικαίου και το κοινωνικό κράτος, μπορούμε να οργανώσουμε το μέλλον της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τις  Δηλώσεις Βενιζέλου

 

 

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Γ.Π. 8:10 23/05/2013

    Αποστάτες η ώρα σας πλησιάζει…

  2. Δυστυχως ειναι πολυ λιγος για αρχηγος του ΠΑΣΟΚ.Ο κατηφορος δεν εχει τελος.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.