ΚΟΣΜΟΣ

Με εντολή της κυπριακής Δικαιοσύνης

«Παγώνουν» τα περιουσιακά στοιχεία του Βγενόπουλου

Διατάγματα «παγκόσμιας εμβέλειας» για τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων των Ανδρέα Βγενόπουλου Ευθύμιο Μπουλούτα και Κυριάκο Μάγειρα εξέδωσε τ ο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

«Παγώνουν» τα περιουσιακά στοιχεία του Βγενόπουλου

Την έκδοση Ενδιάμεσων Διαταγμάτων εναντίον των κ.κ. Ανδρέα Βγενόπουλο, Ευθύμιο Μπουλούτα, Κυριάκο Μάγειρα και Marfin Investment Group Holdings SA προχώρησε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου η Ειδική Διαχειρίστρια της Λαϊκής Τράπεζας, κυρία Άντρη Αντωνιάδου στο πλαίσιο των γενικών εντολών της προχώρησε με την καταχώρηση ενδιάμεσης αίτησης στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας και πέτυχε την έκδοση το πιο πάνω Ενδιάμεσων Διαταγμάτων.

Τα εν λόγω Διατάγματα εκδόθηκαν στο πλαίσιο της αγωγής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, Αρ. Αγωγής 8400/2012 και έχουν επιδοθεί προς τα ως άνω αναφερόμενα πρόσωπα.

Αυτά αποτελούνται από προστακτικά Διατάγματα παγκόσμιας εμβέλειας παγοποίησης περιουσιακών στοιχείων εναντίον των κ.κ. Βγενόπουλου και Μπουλούτα για συνολικό ποσό ύψους €3,79 δις και για τον κ. Μάγειρα ύψους €1,5 δις. Επίσης, αφορούν Διατάγματα αποκάλυψης περιουσιακών στοιχείων των τριών ως άνω φυσικών προσώπων ως, επίσης, και Διατάγματα που απαγορεύουν στην Marfin Investment Group Holdings SA από του να προβεί, μεταξύ άλλων, σε οποιαδήποτε πληρωμή ή μεταβίβαση προς όφελος των τριών ως άνω φυσικών προσώπων.

Η Αρχή Εξυγίανσης έχει ζητήσει από την Εδική Διαχειρίστρια όπως την τηρεί ενήμερη για όλες τις περαιτέρω εξελίξεις.

MIG: Συνέχεια στην αντιδικία της με την Κυπριακή Δημοκρατία

Η MIG ανακοινώνει ότι εν συνεχεία της προσφυγής της στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας με την οποία διεκδικεί το ποσό των 828 εκατ. Ευρώ πλέον ζημιών από την επένδυσή της στην ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, η κρατική πλέον τράπεζα κατέθεσε αγωγή εις βάρος της στα Κυπριακά Δικαστήρια για ποσό άνω των 2 εκατομμυρίων Ευρώ «επιφυλασσόμενη να προσδιορίσει τους ισχυρισμούς και τη ζημία της σε μεταγενέστερο χρόνο».

Η αγωγή αυτή εναντίον της MIG, η οποία κατετέθη στα αναρμόδια Κυπριακά δικαστήρια και όχι στα Ελληνικά, παρόλο που η MIG είναι Ελληνική εταιρεία εδρεύουσα στην Ελλάδα και εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, είναι πλήρης νομικών αυθαιρεσιών και ακροβασιών, με προφανή στόχο την άμυνα της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι της νόμιμης απαίτησης της MIG που θα κριθεί από το αρμόδιο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο.

Η MIG θεωρεί ότι η αγωγή εις βάρος της δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή, ενώ αντίθετα θεωρεί ότι το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο θα αποδεχθεί την δική της προσφυγή.

Πηγή: Nomisma.com.cy

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: «Παγώνουν» τα περιουσιακά στοιχεία του Βγενόπουλου - Inside News! - Inside News! 31/05/2013

    […] Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >> […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.