ΕΛΛΑΔΑ

Με νομικά τρικ

Παραστρατιωτικές ομάδες δρουν ανενόχλητες

Αυτοαποκαλούμενοι «πατριώτες» φοράνε τα χακί, κάνουν γυμνάσια και προετοιμάζονται για την ημέρα που θα ξεσπάσει η κοινωνική αναταραχή. Αυτά δεν γίνονται μόνο στην Αμερική, αλλά και στην Ελλάδα της κρίσης.

Παραστρατιωτικές ομάδες δρουν ανενόχλητες

Η «Πατριωτική Πολιτοφυλακή» στρατολογεί μέλη μέσω του διαδικτύπου και υποστηρίζει ότι «πάντα εντός του πλαισίου του Νόμου και του Συντάγματος -όντας ένα νόμιμο κίνημα- προσπαθεί να εκπαιδεύσει τους Έλληνες στην αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσεων οποιασδήποτε μορφής». Όπως ισχυρίζεται, «ουσιαστικά προσπαθεί να εμφυσήσει σε αυτούς την έννοια της αλληλεγγύης μεταξύ ημών».

Ωστόσο, με αφορμή τις ταραχές στη Στοκχόλμη, αποκαλύπτεται μία μάλλον διαφορετική ατζέντα: «Κάθε λογής λάθρο-έποικος μπρος στην κρατική αναλγησία του κράτους απειλεί τους Έλληνες και οργανώνεται για να δημιουργήσει πρόβλημα», γράφουν στο ιστολόγιό τους οι «πολιτοφύλακες», αποκαλύπτοντας ότι στο στόχαστρό τους βρίσκονται οι μετανάστες.

Η «Πατριωτική Πολιτοφυλακή» αναφέρει ως σκοπό της «να είναι ΕΤΟΙΜΗ την ΚΡΙΣΙΜΗ ΩΡΑ....Οργανωμένη, Εκπαιδευμένη, Συντεταγμένη, Πειθαρχημένη, Ετοιμοπόλεμη, Ισχυρή... Η Λαϊκή εξαθλίωση γιγαντώνεται...μαζί της θεριεύει και η Λαϊκή Οργή...η χρεωκοπία αναπόφευκτη....η εξέγερση της αγανακτισμένης φτωχολογιάς θ' ακολουθήσει αναπόφευκτα...κοινωνική αναταραχή...αυτό βρίσκεται μπροστά μας...»

Γι' αυτό διοργανώνει ένοπλες ασκήσεις, στις οποίες χρησιμοποιούνται αεροβόλα και παρουσιάζονται στα χαρτιά ως παιχνίδια, προκειμένου να είναι νομότυπες.

Εξάλλου, επισήμως και σύμφωνα με το καταστατικό της, η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «η Αμάλθεια» -όπως είναι καταγεγραμμένη από τις Αρχές η πολιτιφυλακή- έχει σκοπό τη «διάδοση του αθλητικού ιδεώδους, της υγιεινής διατροφής και υγιεινού τρόπου ζωής εν γένει» [...] τη «διάδοση της ιδέας του εθελοντισμού [...] την «ενδυνάμωση και αναβάθμιση του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης» και τη «διατήρηση της πολιτισμικής και ιστορικής μας κληρονομιάς».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Καλά,αυτός ο κουραδομπουχέσας με τον σκεμπέ και το στεφάνι,είναι το ιδεώδες της εταιρείας <>???Επισήμως να μετονομαστεί η εταιρεία <>

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.