ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησαν οι εξετάσεις

Διαβάστε τις σωστές απαντήσεις στη Νεολληνική Γλώσσα

Τα σημεία των καιρών με την αποξένωση των ανθρώπων στην εποχή του Διαδικτύου και των κοινωνικών μέσων δικτύωσης κλήθηκαν να αναπτύξουν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας οι υποψήφιοι , στη σημερινή πρεμιέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Διαβάστε τις σωστές απαντήσεις στη Νεολληνική Γλώσσα

Τα θέματα χαρακτηρίστηκαν ως «βατά», τόσο από μαθητές, όσο και από καθηγητές. Στους μαθητές δόθηκε κείμενο από το βιβλίο του καθηγητή Φυσικής και συγγραφέα, Γιώργου Γραμματικάκη «Ένας αστρολάβος του ουρανού και της ζωής».

Δείτε εδώ τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας

Δείτε εδώ τις απαντήσεις στο θέμα

Οι εξετάσεις ξεκίνησαν χωρίς προβλήματα, για τους υποψηφίους των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄).

Τη Δευτέρα οι εξετάσεις θα συνεχιστούν με τα μαθήματα γενικής παιδείας, Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Ιστορία.

Οι μαθητές μπήκαν στις αίθουσες στις 8:00 και μάλιστα υπήρχε διπλάσιος αριθμός επιτηρητών. Υπενθυμίζεται ότι η εξέταση στο μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας περιλαμβάνει, εκτός από το θέμα της έκθεσης, γραμματικές, συντακτικές και εννοιολογικές παρατηρήσεις.

Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα 20 Μαΐου με τα μαθήματα Γενικής Παιδείας, Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Ιστορία.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α') θα αρχίσουν την προσεχή Τρίτη (21 Μαΐου).

Αδιευκρίνιστος ο αριθμός των εισακτέων

Για πρώτη φορά φέτος οι εξετάσεις ξεκίνησαν χωρίς να έχει ανακοινωθεί, ακόμη, ο αριθμός των εισακτέων στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των Προεδρικών Διαταγμάτων που αναφέρονται στο σχέδιο «Αθηνά», με την αναμόρφωση του χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, βάσει του οποίου οι υποψήφιοι θα κληθούν να δηλώσουν σχολές και τμήματα. Πάντως σύμφωνα με εκτιμήσεις δεν θα ξεπεράσουν τις 77.000.

Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου για τους περισσότερους υποψήφιους, ωστόσο εκείνοι που εξετάζονται σε ειδικά μαθήματα και ανήκουν σε διάφορες κατηγορίες θα συνεχίσουν και μέσα στον Ιούνιο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.