ΚΟΣΜΟΣ

Και 24 τραυματίες

Πτώση αερόστατου στην Καππαδοκία με ένα νεκρό τουρίστα

Ένας τουρίστας έχασε τη ζωή του και 24 τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί στην Καππαδοκία της Τουρκίας μετά από την πτώση του αερόστατου που τους μετέφερε.

Πτώση αερόστατου στην Καππαδοκία με ένα νεκρό τουρίστα

«Δυστυχώς ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 24 τραυματίσθηκαν ελαφρά»«, δήλωσε στο NTV ο Χασάν Ινβέρ, δήμαρχος της Νεβσεχίρ, του μεγαλύτερου δήμου της Καππαδοκίας, μια περιοχή στην οποία οι τουρίστες πραγματοποιούν συχνά περιηγήσεις με αερόστατα. Το αερόστατο είχε απογειωθεί γύρω στις 06:00 τοπική ώρα από το Γκιόρεμε της κεντρικής Καππαδοκίας. Στη συνέχεια έπεσε πάνω σε ένα άλλο αερόστατο, σε ύψος περίπου 300 μέτρων, κοντά στο χωριό Ορταχισάρ.

Ο τουρισμός αυτού του τύπου έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία, ιδιαίτερα στην Καππαδοκία. Στα τέλη του 2012 υπήρχαν 20 εταιρείες αυτού του είδους με συνολικά 140 αερόστατα και περίπου 1.400 εργαζομένους. Δέκα χρόνια νωρίτερα, οι εταιρείες ήταν έξι και τα αερόστατα 31. Το δυστύχημα στην Καππαδοκία σημειώνεται δυο μήνες έπειτα από ανάλογο συμβάν στο Λούξορ της Αιγύπτου στις 26 Φεβρουαρίου, όταν από την έκρηξη αερόστατου σκοτώθηκαν 19 τουρίστες.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: Πτώση αερόστατου στην Καππαδοκία με ένα νεκρό τουρίστα - Inside News! - Inside News! 20/05/2013

    […] Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >> […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.