ΕΛΛΑΔΑ

Με την επωνυμία «Status»

Στη Θεσσαλονίκη η πρώτη ελληνική μπίρα κατηγορίας «Deluxe»

Την πρώτη ελληνική μπίρα κατηγορίας «Deluxe», η οποία θα διατίθεται καταρχήν σε επιλεγμένα ξενοδοχεία πέντε αστέρων και πολυτελή εστιατόρια και μπαρ, ξεκίνησε να παράγει στη Θεσσαλονίκη μια ομάδα νέων ανθρώπων.

Στη Θεσσαλονίκη η πρώτη ελληνική μπίρα κατηγορίας «Deluxe»

Επικεφαλής ο ζυθολόγος Βασίλης  Στεργίου, με σπουδές στο Πολυτεχνείο του Μονάχου.

Η νέα μπίρα, που φέρει την επωνυμία «Status», παράγεται με δύο είδη βύνης (κριθαριού και σιταριού) και με τη μέθοδο της τριπλής έγχυσης στο ζυθοβραστήριο. Είναι βυθοζυμωτή, αλλά υφίσταται θερμοκρασία κύριας ζύμωσης κάτω των τεσσάρων βαθμών Κελσίου, όταν οι κλασικές μπίρες ζυμώνονται στους 7-13 C. Σύμφωνα με τους δημιουργούς της, η θερμοκρασία έχει μεγάλη σημασία στην ωρίμανσή της, αφού σε αυτές τις χαμηλές θερμοκρασίες, ακόμη και στην κύρια ζύμωση, αυξάνεται ο χρόνος διατηρησιμότητας και δημιουργείται σταθερός αφρός κατά το σερβίρισμα.

Σε πρώτη φάση, η νέα μπίρα θα διατίθεται σε επιλεγμένα ξενοδοχεία σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Μύκονο, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Ρόδο, Κρήτη, όπως και στα καλύτερα «hype» μπαρ και εστιατόρια.

Σχολιάζοντας το λανσάρισμα της Status, ο κ. Στεργίου ανέφερε: «Με τη μπίρα Status θέλουμε να δείξουμε πως το να είσαι Έλληνας σημαίνει ότι πρέπει να είσαι έτοιμος να αντεπεξέλθεις στις προκλήσεις, αλλά και ότι η κάθε μέρα που σε περιμένει δημιουργεί ευκαιρίες και μπορεί να κάνει τα όνειρα πραγματικότητα».

Στελέχη της εταιρείας δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι, στην παρούσα φάση, η εταιρεία δεν στοχεύει να βάλει την μπίρα σε ένα ευρύτερο δίκτυο λιανικής πώλησης (πχ, μαζικά σε κάβες ή σούπερ μάρκετ), καθώς «στόχος της είναι το προϊόν να παραμείνει premium και Deluxe». Οι παραγόμενες ποσότητες είναι μικρές, με έμφαση στην ποιότητα, ενώ, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο εξαγωγών, λόγω και της περιορισμένης παραγωγής.

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.