ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στις 18:30 η άφιξη στο «Ελ. Βενιζέλος»

Τα 5 ρεκόρ του Ολυμπιακού!

Με το δεύτερο σερί ευρωπαϊκό τρόπαιο ο Ολυμπιακός -όπως επίσης οι Μπαρτζώκας και οι Σπανούλης και Περπέρογλου- έσπασε κάποια ρεκόρ.

Τα 5 ρεκόρ του Ολυμπιακού!

Διαβάστε ποια είναι αυτά:

1. Ο Ολυμπιακός γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά για 2η συνεχόμενη χρονιά την Ευρωλίγκα. Το έχουν κάνει -στην ιστορία των φάιναλ φορ- η Γιουγκοπλάστικα και η Μακάμπι.

2. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατακτά το βαρύτιμο τρόπαιο. Το είχαν προσπαθήσει νωρίτερα οι Ιωαννίδης, Κιουμουρτζόγλου, Πολίτης και Γιαννάκης.

3. Ο Βασίλης Σπανούλης έχει κατακτήσει τρεις φορές των τίτλο του MVP στα ισάριθμα Final 4 που έχει συμμετάσχει (και έχει κατακτήσει, δύο με τον Ολυμπιακό και ένα με τον Παναθηναϊκό).

4. Ο Στράτος Περπέρογλου έγινε ο τέταρτος Έλληνας παίκτης που θα πάρει το τρόπαιο με δύο διαφορετικές ομάδες μετά τον Βασίλη Σπανούλη (Παναθηναϊκός 2009, Ολυμπιακός 2012), τον Λάζαρο Παπαδόπουλο (το 2002 με τον Παναθηναϊκό και το 2012 με τον Ολυμπιακό) και τον Δημήτρη Παπανικολάου (1997 με Ολυμπιακό και 2007 με Παναθηναϊκό). Μάλιστα, ο Παπανικολάου έχει δύο τριπλ κράουν.

5. Ο Βασίλης Σπανούλης έφτασε τα τρία ευρωπαϊκά τρόπαια, όσα έχει ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Αντώνης Φώτσης και ο Κώστας Τσαρτσαρής. Στην κορυφή με πέντε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης.

Long live the King!

 Στις 18:30 φτάνει η αποστολή του Ολυμπιακού

Στις 18:30 ώρα Ελλάδας θα πατήσει Ελλάδα η αποστολή του πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού.

Στις 15:00 ώρα Ελλάδας αναχωρεί από το Λονδίνο η αποστολή του πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού. Οπερ σημαίνει πως το αεροπλάνο των «ερυθρολεύκων» θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 18:30 ώρα Ελλάδας.

Όπως είναι λογικό αναμένεται αποθεωτική υποδοχή από χιλιάδες φίλους του Ολυμπιακού, όπως έγινε και πέρυσι μετά το ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης.

Μπαρτζώκας: Βρέθηκα στο σωστό σημείο τον κατάλληλο χρόνο

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έπλεξε το εγκώμιο των παικτών του για την προσπάθειά τους όλη τη χρονιά και δη στον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ενθουσιασμένος από την κατάκτηση του τροπαίου της Euroleague εμφανίστηκε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκα.

«Δεν είναι θαύμα αυτό που πετύχαμε. Είμαστε πολύ υπερήφανοι και χαρούμενοι γι' αυτό που καταφέραμε. Περάσαμε δια πυρός και σιδήρου από εδώ. Δεν είχαμε πίεση όλη τη χρονιά και καταφέραμε να εκφράσουμε το ταλέντο και τον χαρακτήρα μας. Αντιμετωπίσαμε 2 διαφορετικά ήδη μπάσκετ από την ΤΣΣΚΑ και τη Ρεάλ και κάναμε αυτό που χρειάζεται για να κερδίσουμε το ματς».

Και συνέχισε: «Βρέθηκα εδώ στον κατάλληλο χρόνο, στο σημείο που έπρεπε. Ήμουν τυχερός και ευλογημένος, γιατί είμαι σε μία ομάδα που έχει χαρακτήρα. Εγώ έκανα λίγα, οι πρόεδροι και οι παίκτες τα έκαναν όλα».

Σπανούλης: Είναι τρομερό αυτό που έχουμε κάνει

Ο Βασίλης Σπανούλης δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για την τεράστια επιτυχία του Ολυμπιακού στο Λονδίνο, μοιράζοντας συγχαρητήρια στους συμπαίκτες του και στον Γιώργο Μπαρτζώκας.

Έμπλεος χαράς ήταν ο Βασίλης Σπανούλης για το δεύτερο σερί ευρωπαϊκό του Ολυμπιακού και τρίτο συνολικά δικό του.

«Πιο σημαντικό για μένα είναι η ζωή που έρχεται. Δεν τα αλλάζω με τίποτα. Η δεύτερη μεγάλη αγάπη είναι το μπάσκετ. Και στα δύο είμαι ευτυχισμένος και νιώθω ευγνώμων στο Θεό που μου χαρίζει τέτοιες στιγμές», τόνισε αρχικά ο MVP του φάιναλ φορ και συνέχισε:

«Πολλά συγχαρητήρια στον κόουτς. Πήρε μια καταπληκτική ομάδα σε μια δύσκολη συγκυρία. Δέχτηκε κριτική κάτι που είναι ελληνικό φαινόμενο, κατάφερε να κρατήσει ισορροπίες, την ομάδα ενωμένη και πραγματικά το αξίζει. Όλο το μέλλον είναι μπροστά του. Αυτές τις στιγμές πρέπει να τις ζήσουμε, είναι η δεύτερη ευρωλίγκα. Αν το σκεφτούμε τι έχουμε κάνει είναι τρομερό».

 Αγγελόπουλοι: Δικαιωμένοι με Μπαρτζώκα

Οι μεγαλομέτοχοι του Ολυμπιακού Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος δεν έκρυψαν τη χαρά και τη συγκίνησή τους για τον απίστευτο θρίαμβο της ομάδας στο Λονδίνο.

Υπερήφανοι για την κατάκτηση του 2ου συνεχόμενου Ευρωπαϊκού οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, οι οποίοι απηύθυναν δημόσιο κάλεσμα στους οπαδούς του Ολυμπιακού να υποδεχθούν την αποστολή.

«Το πήραμε όπως το θέλαμε και το ονειρευόμασταν. Το αξίζαμε! Είμαστε δικαιωμένοι με τον Γιώργο Μπαρτζώκα! Το γλέντι τώρα ξεκινάει, αλλά πρέπει να κρατήσουμε δυνάμεις και για την Αττική οδό», δήλωσε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Από την πλευρά του, ο αδερφός του Γιώργος, είπε: «Συγχαρητήρια στον κόουτς, τον κ. Μπαρτζώκα. Είμαστε υπερήφανοι για τον Ολυμπιακό και αυτά που έχουμε πετύχει. Πρέπει να μείνει αυτός ο κορμός».

Πάρτι στα αποδυτήρια!

Στα αποδυτήρια, όπως ήταν φυσικό, στήθηκε απίστευτο πάρτι. Τα συνθήματα έδιναν και έπαιρναν με τον Άντιτς να κάνει την αρχή και στη συνέχεια όλοι ακολούθησαν.

Τη στιγμή που μπήκαν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος στα αποδυτήρια οι παίκτες άρχισαν να φωνάζουν «πριμ!πριμ!πριμ!» και το πάρτι συνεχίστηκε με μπουγέλα και πολλά συνθήματα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.