ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Άλλο ένα βάσανο για τους γονείς

Το δίλημμα της ταμπλέτας

Από αβεβαιότητα διακατέχονται οι γονείς βλέποντας ακόμη και βρέφη 18 μηνών να χειρίζονται με άνεση τις οθόνες επαφής. Είναι ασφαλές ή όχι, ρωτούν, χωρίς οι επιστήμονες να μπορούν να τους απαντήσουν με βεβαιότητα, αφού το ipad είναι συνομίλικο με ένα παιδί που μόλις έχει συμπληρώσει τα τρία του χρόνια.

Το δίλημμα της ταμπλέτας

«Από τη μία πλευρά οι γονείς θέλουν για τα παιδιά τους να μάθουν να κολυμπάνε εύκολα στην ψηφιακή θάλασσα, όπου θα πλέουν για μια ολόκληρη ζωή. Από την άλλη, φοβούνται ότι η έκθεση στα ψηφιακά μέσα από τόσο νωρίς στο τέλος θα τα πνίξει». Σε αυτήν τη φράση συμπυκνώνουν οι ειδικοί, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, το δίλημμα ενώπιον του οποίου βρίσκονται πολλοί γονείς βλέποντας τα παιδιά τους να εξοικειώνονται με τις οθόνες αφής ακόμη και από την βρεφική τους ηλικία.

Αντίθετα με την τηλεόραση για την οποία έχουν γίνει χιλιάδες μελέτες, οι έρευνες για τις ταμπλέτες είναι ακόμη ελάχιστες.

Εν αναμονή της γνώμης των ειδικών, οι γονείς αυτοσχεδιάζουν. Άλλοι απαγορεύουν εντελώς τη χρήση, κάποιοι θέτουν χρονικά όρια, μερικοί είναι πολύ ελαστικοί, ενώ υπάρχουν κι εκείνοι που χωρίζουν τις εφαρμογές σε «καλές», δηλαδή εκείνες που σχετίζονται με την εκπαίδευση, και σε «κακές».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.