ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το τηλεφώνημα Σαμαρά και η πρώτη άρνηση

Από υφυπουργός Παιδείας... «Πρύτανης»

Για τον Κώστα Τασούλα ο λόγος, το βουλευτή Ιωαννίνων και μέχρι, προ ενός έτους περίπου, εκ των στενότερων συνομιλητών του Αντώνη Σαμαρά.

Από υφυπουργός Παιδείας... «Πρύτανης»

Ωστόσο, η κρίση στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος με το μνημόνιο Παπαδήμου, που οδήγησε στη μαζική διαγραφή βουλευτών, κλόνισε για τα καλά τη σχέση τους καθώς το κάζο εκείνο επιχειρήθηκε να φορτωθεί αποκλειστικά στον τότε Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο Τασούλας, δεν δέχθηκε τηλεφώνημα να συμμετάσχει στην πρώτη κυβέρνηση Σαμαρά ενώ, το περασμένο Σάββατο, αρνήθηκε την πρόταση που του έκανε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να αναλάβει υφυπουργός Παιδείας. «Πρόεδρε σε ευχαριστώ, αλλά νομίζω ότι μπορώ να προσφέρω κάπου αλλού περισσότερα» φέρεται να είπε στον Αντώνη Σαμαρά ο βουλευτής, εννοώντας σαφώς ότι ανέμενε κάτι καλύτερο από μία θέση υφυπουργού. Και από χθες, ο Τασούλας έγινε Πρύτανης, ή τέλος πάντων επικεφαλής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Την πρόταση την έκανε, και αυτή τη φορά, ο Αντώνης Σαμαράς και δεν ήταν δυνατόν να αρνηθεί εκ νέου. Ενδεχομένως, στο μυαλό του Τασούλα, που διαδέχεται στο Ινστιτούτο τον Γιάννη Μιχελάκη, η πρόταση Σαμαρά να συνιστά κίνηση αποκατάστασης των σχέσεών του με τον Πρωθυπουργό... Άλλωστε και με τον παραπονούμενο για τον παραγκωνισμό του, μετά τις εκλογές του Ιουνίου, Γιάννη Μιχελάκη το σπάσιμο των πάγων από το Ινσιτούτο ξεκίνησε...

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.