ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μαζί με τον φόρο, θα πληρώσουν και την εισφορά αλληλεγγύης

Γολγοθάς για 450.000 συνταξιούχους του δημοσίου

Περισσότεροι από 450.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου θα κληθούν να πληρώσουν μαζί με το φόρο εισοδήματος και την εισφορά αλληλεγγύης για το 2012.

Γολγοθάς για 450.000 συνταξιούχους του δημοσίου

Αν και το ποσό της εισφοράς θα έπρεπε να παρακρατείται κάθε μήνα (μαζί με το φόρο μισθωτών υπηρεσιών) ωστόσο οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν το έπραξαν για τους συνταξιούχους του Δημοσίου, με αποτέλεσμα το ποσό που προκύπτει  για κάθε έναν συνταξιούχο να πρέπει να καταβληθεί μαζί με το φόρο εισοδήματος σε τρεις δόσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο ξεκίνησε να παρακρατεί την εισφορά αλληλεγγύης από τις συντάξεις του Δημοσίου μόλις τον Απρίλιο του 2013, δηλαδή με 16 μήνες καθυστέρηση από την ημερομηνία που θα έπρεπε να το είχε κάνει σύμφωνα με το νόμο 4024/2011.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι οι 450.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου δεν θα πρέπει να συμπληρώσουν τους κωδικούς 333-334 του πίνακα 8 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (του εντύπου Ε1), όπου κανονικά αναγράφονται τα ποσά της ειδικής εισφοράς τα οποία παρακρατήθηκαν από τις αποδοχές κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.

Αντιθέτως, η συμπλήρωση των κωδικών 333-334 είναι απαραίτητη για όλους τους μισθωτούς και τους υπόλοιπους συνταξιούχους από τις αποδοχές των οποίων παρακρατήθηκε κανονικά η εισφορά αλληλεγγύης το 2012.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.