ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση στα μόρια εισαγωγής στις περιζήτητες σχολές

Κάτω από τη... βάση οι ανώτατες σχολές;

Σχεδόν ενάμιση μήνα μακριά από την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι προβλέψεις μιλούν για μεγάλη πτώση των βάσεων στις περιζήτητες σχολές.

Κάτω από τη... βάση οι ανώτατες σχολές;

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» η είσοδος στην Ιατρική σχολή μπορεί να γίνει με κάτω από 19.000 μόρια, ενώ γενικά  η είσοδος σε κάποια σχολή ΑΕΙ θα μπορεί να γίνει ακόμα και με 11.800 μόρια. η

Η ανακοίνωση των φετινών βάσεων εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα γίνει από το υπουργείο Παιδείας το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, αφού πρώτα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο. Σε αυτό θα περιλαμβάνονται οι πρώτες αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα, το οποίο όμως θα λάβει την τελική μορφή του ύστερα από τρία χρόνια. «Νομίζω ότι εφέτος επέλεξαν πιο δύσκολα θέματα γιατί βρισκόμαστε μπροστά σε περίοδο αλλαγών και θέλουν να φανούν οι αδυναμίες του συστήματος» έλεγε τις προηγούμενες ημέρες στην ίδια εφημερίδα ο Χρήστος Μπέλεσης που συγκέντρωσε 18.909 μόρια και φιλοδοξεί να μπει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Δείτε τους αναλυτικούς πίνακες με τις βάσεις του 2012 και τις «προβλέψεις» για το 2013.

vaseis1a

vaseis2

vaseis3

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: Κάτω από τη… βάση οι ανώτατες σχολές; - Inside News! - Inside News! 30/06/2013

    […] Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >> […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.