ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πρόστιμο 30.000 ευρώ

Καταδίκη Καμμένου για συκοφαντική δυσφήμηση του Αντρίκου Παπανδρέου

Σε πρόστιμο 30.000 ευρώ καταδίκασε το Πρωτοδικείο της Αθήνας τον αρχηγό των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένο για συκοφαντική δυσφήμηση του Αντρίκου Παπανδρέου.

Καταδίκη Καμμένου για συκοφαντική δυσφήμηση του Αντρίκου Παπανδρέου

Ο κ. Π. Καμμένος εκτός από το πρόστιμο των 30.000 ευρώ απειλείται και με πρόστιμο 500 ευρώ κάθε φορά που θα αναφέρει κάτι συκοφαντικό εις βάρος του Αντρίκου Παπανδρέου. Το δικαστήριο επέβαλε την ποινή αυτή στον κ. Πάνο Καμμένο για δηλώσεις του περί ανάμειξης του Αντρίκου Παπανδρέου σε κερδοσκοπικά παιχνίδια με τα CDS.

«Σήμερα κατέπεσαν τα μυθεύματα και οι συκοφαντίες του κ. Π. Καμμένου περί δήθεν ανάμειξής μου σε κερδοσκοπικά παιχνίδια με τα CDS», δήλωσε στο Matrix24.gr ο αδελφός του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Αντρίκος.

Σύμφωνα με την απόφαση το δικαστήριο απεδέχθη ότι, οι δηλώσεις του κ. Καμμένου εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου, είχαν σκοπό την εξύβρισή του, έτρωσαν την τιμή και την υπόληψή του, προσέβαλαν την προσωπικότητά του παράνομα και υπαίτια και σε ορισμένες περιπτώσεις περιείχαν σαφείς απειλές με προφανή σκοπό την τρομοκράτηση του Ανδρέα Παπανδρέου, που θα μπορούσαν από κάποιους να εκληφθούν και ως πρόσκληση βιαιοπραγιών.

Επίσης, στη σελίδα 29 της απόφασης,  υπάρχει και η εξής κρισιμότατη, ουσιαστικότατη αναφορά στην υπόθεση: «Ο πλέον όμως κρίσιμος ισχυρισμός των επίδικων δημοσιευμάτων, ότι δηλαδή το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο πώλησε τα CDS που κατείχε στην εταιρία "Unigestion SA" δεν επιβεβαιώνεται από τα προσκομισθέντα αποδεικτικά στοιχεία».

 

Διαβάστε εδώ την απόφαση

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.