ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλα της… «αυτοδιάλυσης» δύσκολα

Επιμένει στο «όχι» ο Γλέζος

Μπορεί το ερχόμενο σαββατοκύριακο ο ΣΥΝασπισμός να επικυρώνει την απόφασή του να αυτοδιαλυθεί, όμως οι συνιστώσες που αρνούνται να ακολουθήσουν το παράδειγμά του επιμένουν.

 

Επιμένει στο «όχι» ο Γλέζος

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Όσο πλησιάζει η ώρα του ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο αυξάνονται οι πολιτικές πιέσεις από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα προς τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να πάρουν τις αποφάσεις τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει ότι πρέπει όλες οι συνιστώσες να πειθαρχήσουν στην απόφαση του ιδρυτικού Συνεδρίου (10-14 Ιουλίου), δηλαδή να αυτοδιαλυθούν και τα μέλη τους να εγγραφούν στον ΣΥΡΙΖΑ ως φυσικά πρόσωπα.

Μεταβατική περίοδος

Πάντως, στο παρασκήνιο, με δεδομένη την επιμονή ορισμένων συνιστωσών (ΔΕΑ, ΚΕΔΑ, Ενεργοί Πολίτες) να μην αυτοδιαλυθούν, συζητείται ήδη μια μεταβατική περίοδος. Συγκεκριμένα, στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει η ιδέα να δοθεί σε όλες τις συνιστώσες χρόνος ως τα τέλη του έτους, ώστε να αποφασίσουν την αυτοδιάλυσή τους. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι λίγοι στον ΣΥΡΙΖΑ όσοι πιστεύουν ότι με τη θέσπιση «μεταβατικής περιόδου», μπορεί εν τέλει… οι συνιστώσες να μην διαλυθούν ποτέ και το «μεταβατικό» 5μηνο να αποδειχθεί «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».

«Όχι» από Γλέζο

Εξάλλου, χθες, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μανόλης Γλέζος, ξεκαθάρισε εκ νέου ότι δεν έχει αλλάξει άποψη και δεν σκοπεύει να διαλύσει τη συνιστώσα του, τους «Ενεργούς Πολίτες». Παρά τις κινήσεις προσέγγισης που έχουν γίνει από την πλευρά Τσίπρα, ο Μανόλης Γλέζος, μέσω της συχνότητας του ραδιοφωνικού σταθμού «Alpha», έστειλε μήνυμα στην Κουμουνδούρου πως η αντίθεσή του στην αυτοδιάλυση παραμένει στο ακέραιο. «Είναι δικαίωμα του Συνασπισμού να κάνει ό,τι θέλει. Οι Ενεργοί Πολίτες έχουμε πει ότι δεν δεχόμαστε να αποφασίζει άλλος για εμάς. Τη μεγάλη νίκη του 27% την πετύχαμε χάρη σ' αυτό το σχήμα (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ). Ως τώρα πολλοί προσπάθησαν να διαλύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν το πέτυχαν, έχουμε δοκιμαστεί από το 2001 που επίσημα έχει ιδρυθεί. Έχει υποστεί πολλές πιέσεις, έχει δεχτεί μια φοβερή επίθεση στις προηγούμενες εκλογές για να χτυπηθούν οι συνιστώσες έχει μάθει όλος ο πολιτικός κόσμος ποιές είναι οι δυνάμεις που συναποτελούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Με το σχήμα αυτό που πετύχαμε πρέπει να συνεχίσουμε όπως ακριβώς το χαράξαμε», επισήμανε ο Μανόλης Γλέζος, ενώ κατά τα φαινόμενα, κατά της αυτοδιάλυσης παραμένει η ΔΕΑ του Αντώνη Νταβανέλου, αλλά και η ΚΕΔΑ του Γιάννη Θεωνά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.