ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

ΗΠΑ: «Ο αγωγός TAP είναι σημαντικό επίτευγμα»

Είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για το Αζερμπαϊτζάν και ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την υλοποίηση του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου, ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο της Κασπίας προς τους Ευρωπαίους καταναλωτές, τόνισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Πάτρικ Βέντρελ.

ΗΠΑ: «Ο αγωγός TAP είναι σημαντικό επίτευγμα»

Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επεσήμανε ότι ο Νότιος Αγωγός, ο οποίος θα περιλαμβάνει την επέκταση του αγωγού του Νοτίου Καυκάσου που διέρχεται διαμέσου του Αζερμπαϊτζάν και της Γεωργίας, και του αγωγού Trans-Anatolian που διέρχεται διαμέσου της Τουρκίας, θα φέρει μια νέα πηγή προμήθειας φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Ένας στόχος που υποστηρίζουν σθεναρά οι Ηνωμένες Πολιτείες, υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι αυτό αντανακλά τις προσπάθειες της Ευρώπης να διαφοροποιήσει τους ενεργειακούς πόρους της, συμπεριλαμβανομένων των τολμηρών βημάτων προς την κατεύθυνση του ανταγωνισμού και του εμπορίου, που περιλαμβάνει και το Τρίτο Ενεργειακό Πακέτου της ΕΕ, μια σημαντική δέσμη ρυθμιστικών μέτρων, σημείωσε, που αποφασίστηκαν το 2009.

Ο κ. Βέντρελ τόνισε, ακόμα, ότι η επιλογή του TAP ως το μέσο για τη σύνδεση αερίου από την Κασπία προς την Ευρώπη είναι άλλο ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία της προώθησης της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης και της προώθησης του ανταγωνισμού στην προμήθεια ενεργειακών πόρων.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.