ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώτης Κουβέλης

«Η ΔΗΜΑΡ διαφωνεί με την Ρεπούση»

Ο πρόεδρος του κόμματος της ΔΗΜΑΡ διαχωρίζει τη θέση του από αυτή της Μαρίας Ρεπούση για τη γενοκτονία των Ποντίων ενώ ταυτόχρονα δηλώνει απαισιόδοξος για την έκβαση της προώθησης του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

«Η ΔΗΜΑΡ διαφωνεί με την Ρεπούση»

«Είναι δημοκρατική υποχρέωση να υπάρξει αυτό το νομοθέτημα» δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» αναφορικά με το αντιρατσιστικό, προσθέτοντας πως : «Η δημοκρατία είναι ανοχή αλλά ταυτόχρονα έχει και κανόνες δικαίου οι οποίοι πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους.»

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ πρόσθεσε ότι: « Μια κυβέρνηση συνεργασίας δεν σημαίνει ότι έχει προκαλέσει μια κοινή ταυτότητα, πολιτική και ιδεολογική, πολύ περισσότερο ιδεολογική μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.»

Σχολιάζοντας τα «υπερτροφικά» υπουργεία ο Φ. Κουβέλης τόνισε πως: «Είναι υπερτροφικό το υπουργείο Ανάπτυξης και το υπουργείο Πολιτισμού πρέπει να έρθει στην πρότερή του κατάσταση. Το σχήμα πρέπει να γίνει μικρότερο και πιο αποτελεσματικό».

Σχετικά με την «επιστολή ιδιωτικού περιεχομένου» που είχε αποστείλει η υπεύθυνη του τομέα παιδείας, Μαρίας Ρεπούση και αφορούσε στην γενοκτονία των Ποντίων ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ήταν κάθετος: « Με την άποψη και με τη θέση που διατυπώνει, διαφωνώ. Διαφωνεί η ΔΗΜΑΡ και σας λέω πάρα πολύ καθαρά ότι για εμάς υπήρξε γενοκτονία των Ποντίων και είναι οφειλόμενη πράξη ο σεβασμός της γενοκτονίας των Ποντίων.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: «Η ΔΗΜΑΡ διαφωνεί με την Ρεπούση» - Inside News! - Inside News! 02/06/2013

    […] Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >> […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.