ΚΟΣΜΟΣ

Η ευχή του Ομπάμα για τον Νοτιοαφρικανό ηγέτη

«Προσευχόμαστε για τον Μαντέλα»

Την ευχή να ξεπεράσει ο Νέλσον Μαντέλα το πρόβλημα υγείας, που αντιμετωπίζει, εξέφρασε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα.

«Προσευχόμαστε για τον Μαντέλα»

Την ευχή να ξεπεράσει ο Νέλσον Μαντέλα το πρόβλημα υγείας, που αντιμετωπίζει, εξέφρασε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα.

Αυτό που προέχει είναι η υγεία του Μαντέλα και είναι ο παράγοντας που θα καθορίσει, αν θα τον συναντήσει κατά την επίσκεψή του στη Νότια Αφρική.

«Πιστεύω ότι το βασικό μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε, αν όχι απευθείας σε αυτόν αλλά στην οικογένειά του, είναι απλώς η βαθιά μας ευγνωμοσύνη για την ηγεσία του όλα αυτά τα χρόνια και ότι η σκέψη και οι προσευχές του αμερικανικού λαού στρέφονται σε αυτόν και στην οικογένειά του και στην χώρα του», δήλωσε ο πρόεδρος Ομπάμα από το προεδρικό αεροσκάφος με το οποίο μεταβαίνει από την Σενεγάλη στην Νότια Αφρική.

«Θα δούμε ποια θα είναι η κατάσταση όταν θα προσγειωθούμε. Δεν χρειάζομαι μια φωτογραφία μαζί του. Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα είναι να δείξω αδιακρισία τη στιγμή που η οικογένειά του ανησυχεί για την κατάστασή του», πρόσθεσε.

«Τώρα αυτό που μας ενδιαφέρει κυρίως είναι η καλή κατάσταση της υγείας του όπως και αυτή της οικογένειάς του», σημείωσε.

Την ίδια ώρα η πρώην σύζυγος του Μαντέλα, η Γουίνι Μαντικιζέλα-Μαντέλα, δήλωσε ότι η κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου της χώρας βελτιώθηκε πολύ «μολονότι κλινικά εξακολουθεί να μην είναι καλά».

«Δεν βρίσκομαι εδώ για να απαντήσω σε ιατρικές ερωτήσεις. Σε σχέση με την κατάστασή του εδώ και μερικές ημέρες, παρουσιάζει μια μεγάλη βελτίωση μολονότι κλινικά εξακολουθεί να μην είναι καλά», σημείωσε η Γουίνι μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Σοβέτο.Μ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.