ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΙΠΕΔ

Στο σφυρί και ο ΟΛΠ, στην τελική ευθεία η πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Το μοντέλο πώλησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών προκρίνει το ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά. Στη ράγα για την πλήρη αποκρατικοποίησή της μπήκε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Στο σφυρί και ο ΟΛΠ, στην τελική ευθεία η πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ποσοστό που θα διατεθεί προς πώληση θα προσδιορισθεί από την προσέλκυση των επενδυτών και το ενδιαφέρον της αγοράς.

Ένταση επικράτησε, πάντως, κατά τη διάρκεια της της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων του ΟΛΠ, καθώς ομάδα λιμενεργατών μπήκε στην αίθουσα, ανήρτησε πανό κατά της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών και φωνάζοντας συνθήματα διέκοψε τη συνέλευση για λίγα λεπτά.

Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα λιμάνια, ΟΜΥΛΕ, Γιώργος Γεωργακόπουλος παρουσίασε τις θέσεις και τις προτάσεις του κατά της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών της χώρας.

Ερρίφθη ο κύβος για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Εν τω μεταξύ, το ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε σήμερα τη διαδικασία, το χρονοδιάγραμμα και τους όρους αξιοποίησης για την πώληση του 100% των μετοχών και τη μεταβίβαση του ελέγχου της εταιρίας σε επενδυτή, ο οποίος θα επιλεγεί μέσω διεθνούς, ανοιχτού, πλειοδοτικού διαγωνισμού.

Η διαγωνιστική διαδικασία για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα αρχίσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαβούλευσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: Στο σφυρί και ο ΟΛΠ - Inside News! - Inside News! 28/06/2013

    […] Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >> […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.