ΕΛΛΑΔΑ

Τα ξημερώματα σε σπίτι στον Άγιο Ανδρέα

Σύλληψη 43χρονου για 18 ληστείες και 3 ένοπλες συμπλοκές

Ο κατηγορούμενος είναι μέλος σπείρας που ενέχεται σε τρεις ένοπλες συγκρούσεις  με αστυνομικούς και 18 ένοπλες ληστείες σε χρηματαποστολές και τράπεζες, με συνολική λεία που  ξεπερνά τα 2.000.000 ευρώ.

 

Σύλληψη 43χρονου για 18 ληστείες και 3 ένοπλες συμπλοκές

Ο 43χρονος που φέρεται ως στέλεχος σπείρας  συνελήφθη τα ξημερώματα σε σπίτι στον Άγιο Ανδρέα Αττικής, έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας και της ΕΚΑΜ.

Ο συλληφθείς κατηγορείται ότι συμμετείχε στην ένοπλη ληστεία τράπεζας στις 7-5-2012 στην Καλαμάτα, καθώς και στην ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς που ακολούθησε. Τότε, οι δράστες είχαν πυροβολήσει με Καλάσνικοφ και πιστόλι εναντίον των αστυνομικών, που τους είχαν εντοπίσει και επιχειρούσαν να τους συλλάβουν μέσα σε διαμέρισμα της πόλης. Από την ανταλλαγή πυροβολισμών τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί καθώς και τρεις δράστες οι οποίοι συνελήφθησαν. Η μεγαλύτερη ληστεία στην οποία φέρεται ότι συμμετείχε ο 43χρονος έγινε σε τράπεζα στην Πάτρα, την 21-1-2011, με λεία περίπου 500.000 ευρώ, ενώ ο συλληφθείς φέρεται να συμμετείχε και σε 12 ένοπλες ληστείες χρηματαποστολών, με συνολική λεία περίπου 800.000 ευρώ.

Σε έρευνα στη μονοκατοικία που εντοπίστηκε και συνελήφθη ο δράστης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι Glock των 9mm, ένα περίστροφο CZ 357, τρεις γεμιστήρες, 30 φυσίγγια, μικροποσότητα κάνναβης, μια κλεμμένη μοτοσικλέτα, καθώς και 19.000 ευρώ.

Εκτός από την υπόθεση της Καλαμάτας η συμμορία φέρεται να είχε και τις εξής εμπλοκές με αστυνομικούς: Στις 17-1-2011 στην Ηλιούπολη, ύστερα από απόπειρα ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας και στις 2-4-2012 στη Γλυφάδα, όταν πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι επιχείρησαν να τους ελέγξουν το όχημά στο οποίο επέβαιναν.

Από την αστυνομική έρευνα προκύπτει ότι η ομάδα είχε συγκροτηθεί από το 2010 και εκτός από τις 18 ένοπλες ληστείες, έχει διαπράξει ακόμα πέντε απόπειρες ληστειών, 16 κλοπές οχημάτων που χρησιμοποιούσαν για τη διαφυγή τους, με πλαστές πινακίδες, ενώ σε μια περίπτωση αφαίρεσαν ολόκληρο αυτόματο μηχάνημα ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ).

Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα, από τη συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα, έχουν συλληφθεί, σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα και περιοχές, συνολικά οκτώ άτομα, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή και άλλων ατόμων σε αυτή. Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.