ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έλαχιστα τα οφέλη για την Ελλάδα από τη Σύνοδο Κορυφής

«Ασπιρίνη» 160-180 εκατ. για την ανεργία των νέων

«Σταγόνα στον ωκεανό» αποτελεί το ποσό της τάξης των 160 έως 180 εκατ. ευρώ, το οποίο εκτιμάται θα λάβει η Ελλάδα από την Ε.Ε., για τη στήριξη της απασχόλησης των νέων.

«Ασπιρίνη» 160-180 εκατ. για την ανεργία των νέων

«Σταγόνα στον ωκεανό» αποτελεί το ποσό της τάξης των 160 έως 180 εκατ. ευρώ, το οποίο θα λάβει η Ελλάδα από την Ε.Ε., για τη στήριξη της απασχόλησης των νέων κάτω των 29 ετών.

Το εν λόγω ποσό κρίνεται ως ανεπαρκές, καθώς η χώρα μας παρουσιάζει ποσοστό ανεργίας στη συγκεκριμένη ηλιακή ομάδα, που προσεγγίζει το 60%.

Εξάλλου κυβερνητικές πηγές αναγνωρίζουν ότι, πρόκειται για δραστηριότητες, που προσφέρουν προσωρινή ανακούφιση και σε καμία περίπτωση δεν επιλύουν το πρόβλημα της ανεργίας.

Το ποσό θα μπορούσε να αυξηθεί, εάν ισχύσει κλιμακωτή χρηματοδότηση, δηλαδή ανάλογα με τα ποσοστά της ανεργίας, την οποία διεκδικεί η Ελλάδα, καθώς διατηρεί εδώ και μήνες την αρνητική πρωτιά στην ανεργία των νέων.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το πρώτο τρίμηνο του 2013, στην Ελλάδα καταγράφηκαν περίπου 410.000 άνεργοι νέοι.

Υπενθυμίζεται ότι, το προηγούμενο πρόγραμμα για τη στήριξη της απασχόλησης των νέων στην Ελλάδα, διέθεσε ποσό της τάξεως των 155 εκατ. ευρώ προσφέροντας εργασία σε περίπου 45.000 νέους έως 29 ετών.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στις Βρυξέλλες αποφάσισε συνολικό ποσό 6 δισ. ευρώ για την καταπολέμηση της ανεργίας στους νέους.

Βάσει των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα χρησιμοποιηθούν τα αδιάθετα υπόλοιπα των διαρθρωτικών Ταμείων των ετών 2014 -2017, για ειδικές δράσεις καταπολέμησης της ανεργίας. Αποφασίστηκε, επίσης, η επιτάχυνση και η εμπροσθοβαρής εκταμίευση των 6 δισ. ευρώ για το «Πρόγραμμα Απασχόλησης των Νέων», με στόχο η υλοποίησή του να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2014.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.