ΚΟΣΜΟΣ

Τι γράφουν σήμερα τα διεθνή μέσα

Reuters: Η Ελλάδα σε νέα αναταραχή

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε νέα αναταραχή», αναφέρει το Reuters, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση συνεργασίας εισέρχεται σε φάση αβεβαιότητας». Δραματικοί οι τόνοι και από την Deutsche Welle, ενώ στο σύνολό τους τα διεθνή μέσα εκφράζουν την ανησυχία τους για το τι μέλλει γενέσθαι στη χώρα μας.

Reuters: Η Ελλάδα σε νέα αναταραχή

Τα διεθνή μέσα εστιάζουν σήμερα στην διάσπαση της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά με αφορμή την υπόθεση της ΕΡΤ, αλλά και στα νέα μέτρα λιτότητας που έχει ζητήσει η τρόικα και παράλληλα αναμένουν την απόφαση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επισημαίνει ότι η επιβίωση της συγκυβέρνησης εξαρτάται εν πολλοίς από την ψήφο των 14 βουλευτών της ΔΗΜΑΡ και των ισάριθμων ανεξάρτητων μελών του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Η Wall Street Journal γράφει την Παρασκευή για «διπλό χτύπημα»: Το πρώτο η υπόθεση της ΕΡΤ που έπληξε τη συνοχή της κυβέρνησης Σαμαρά και το δεύτερο οι αβεβαιότητες για τη συνέχιση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας.

Περιγραφή της ελληνικής πολιτικής κατάστασης σε δραματικούς τόνους από την γερμανική Deutsche Welle. Γράφει ότι «η κυβέρνηση στην Αθήνα είναι στην άκρη του γκρεμού» και «η πολιτική κατάσταση στη χώρα δύσκολη». Η D.W. στέκεται στις επισημάνσεις της τρόικας για την υστέρηση στην φοροεισπρακτική εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος, μεταφέροντας την ανησυχία και την δυσαρέσκεια των δανειστών. Μάλιστα, Γερμανοί δημοσιογράφοι διερωτώνται αν η πολιτική αποσταθεροποίηση στην Ελλάδα είναι δυνατό να θέσει σε κίνδυνο την ροή της χρηματοδότησης προς την χώρα, άποψη που επαναφέρει, δειλά-δειλά, τα σενάρια περί επαπειλούμενης χρεοκοπίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.