ΕΛΛΑΔΑ

Πορείες διαμαρτυρίας

«Ποτέ την Κυριακή»

Δυναμικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιήθηκαν  ενάντια στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, ενώ το σχετικό νομοσχέδιο συζητείται στο Κοινοβούλιο.

«Ποτέ την Κυριακή»

Πλήθος εμποροϋπαλλήλων συμμετείχε στις κινητοποιήσεις φωνάζοντας συνθήματα, όπως «ποτέ την Κυριακή».

Η ΓΣΕΕ να τονίζει ότι ο νόμος αυτός δίνει τη χαριστική βολή στο εμπόριο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές σημαίνει λουκέτο των καταστημάτων τις καθημερινές».

Στη συγκέντρωση των εμποροϋπαλλήλων στην Ομόνοια παραβρέθηκε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος τόνισε ότι, «κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας σημαίνει παραπέρα χρεοκοπία χιλιάδων μικρομάγαζων, μεγαλύτερη εκμετάλλευση, εντατικοποίηση και απλήρωτη εργασία για χιλιάδες επίσης εργαζόμενους και είναι πολύ φθηνή η δικαιολογία που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση περί τόνωσης της αγοράς».

«Χρειάζεται αγώνας λαϊκός, λαϊκή συμμαχία για μια άλλη οργάνωση της κοινωνίας» συμπλήρωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη σχεδιαζόμενη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, πραγματοποίησαν στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους, μέλη του ΠΑΜΕ, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και άλλα σωματεία εργαζομένων στο χώρο του εμπορίου, καθώς και σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων.

Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ έγινε παρέμβαση στην ανοιχτή συγκέντρωση, που διοργάνωσε για το θέμα ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στο συνεδριακό κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς.

Tην αντίθεσή του στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας εκφράζει με ανακοίνωση του, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και επισημαίνει ότι η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές δεν θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, αλλά θα αναγκάσει τους εργαζόμενους να επωμιστούν το βάρος της κυριακάτικης εργασίας, χωρίς να πληρώνονται».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: Διαδήλωση κατά της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων - Inside News! - Inside News! 23/07/2013

    […] Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >> Πηγή: Matrix.GR | Αποκλειστικές ειδήσεις, ενημέρωση, αναλύσεις, παραπολιτικά […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.