ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από το υπουργείο Ανάπτυξης μετά την αποκάλυψη του matrix24.gr

Ενοχη σιωπή για τη μελέτη «μαϊμού»

Ενοχη σιωπή εξακολουθεί να τηρεί το υπουργείο Ανάπτυξης, χωρίς να εμφανίζει την πρωτότυπη μελέτη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για τη λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές, την οποία παρουσίασε ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης και όπως αποκάλυψε το matrix24.gr πριν από δύο 24ωρα, ο ίδιος ο Οργανισμός αρνείται την ύπαρξή της.

Ενοχη σιωπή για τη μελέτη «μαϊμού»

Θύελλα αντιδράσεων 

Στο μεταξύ η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) η οποία έχει εκφράσει και στο παρελθόν επανειλημμένως την αντίθεσή της με το άνοιγμα των καταστημάτων και τις Κυριακές, διοργανώνει αύριο Δευτέρα κοινή συνέντευξη Τύπου από κοινού με τις ΕΣΕΕ και ΟΙΥΕ.

Οι τρεις ενώσεις που εκπροσωπούν την συντριπτική πλειοψηφία του εμπορικού κόσμου και των εργαζομένων, αποφάσισαν να συστήσουν «κοινωνική κίνηση» με την επωνυμία «Συμμαχία για την Κυριακή – Αργία», με σκοπό την διαφύλαξη της ημέρας της Κυριακής ως γενικής αργίας.  Επίσης αποφασίστηκε να δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές στην οικονομία, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή, το οποίο προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Στην συνέντευξη τύπου θα παρουσιαστούν στοιχεία από τα Ινστιτούτα της ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και ΙΝΕΜΥ ΕΣΕΕ) για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, καθώς και οι προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΣΕΕ και της ΟΙΥΕ για το ζήτημα αυτό.

Επίσης ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης ζητά με επιστολή του προς τον Αντώνη Σαμαρά την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού, για απόσυρση της διάταξης που αναφέρεται στην λειτουργία των καταστημάτων 52 Κυριακές τον χρόνο.

«Αιτία πολέμου με την Εκκλησία η κατάργηση της αργίας της Κυριακής»

Την πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης καταδίκασε με ανακοίνωσή του και ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος παρομοιάζει τον Κωστή Χατζηδάκη με τον Ηρόστρατο, σημειώνοντας ότι η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας αποτελεί Casus Belli με την Εκκλησία.

Επίσης ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, προειδοποιεί όσους βουλευτές στηρίξουν τη σχετική απόφαση ότι δε θα έχουν πλέον καμία σχέση με την Μητρόπολη Πειραιώς και θα τους απαγορευθεί η οποιαδήποτε παρουσία τους, σε οποιαδήποτε λατρευτική σύναξη διότι «καταπάτησαν τον Νόμο του Θεού».

Τα ντοκουμέντα του matrix24.gr

matrix1 matrix2 matrix3 matrix4 matrix5 matrix6 matrix7 matrix8

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.