ΚΟΣΜΟΣ

Αιφνίδιος θάνατος του σούπερ χάκερ Barnaby Jack

Πέθανε λίγο πριν την επίδειξη ηλεκτρονικής παρέμβασης σε βηματοδότες

Ένας από τους κορυφαίους χάκερς ,μέλος της εταιρείας κυβερνοασφάλειας IOActive πέθανε αιφνιδίως λίγο την επίδειξη, σε συνέδριο, ηλεκτρονικής παρέμβασης σε βηματοδότη.

Πέθανε λίγο πριν την επίδειξη ηλεκτρονικής παρέμβασης σε βηματοδότες

Ο Barnaby Jack πρόσφατα είχε δηλώσει ότι η  παρέμβαση σε έναν βηματοδότη δεν είναι απλώς ένα σενάριο κινηματογραφικής ταινίας και πως με μια συγκεκριμένη τεχνική θα μπορούσε να σκοτώσει έναν άνθρωπο που φέρει βηματοδότη από απόσταση εννέα μέτρων. Μάλιστα όπως είχε πει δεν χρειαζόταν καν να έχει το σειριακό αριθμό του βηματοδότη.

Η παρουσίαση θα γινόταν την ερχόμενη εβδομάδα στο Λας Βέγκας με στόχο να δείξει τα τρωτά σημεία των ιατρικών συσκευτών προκειμένου οι κατασκευστές να τα θωρακίσουν.

Ο Barnaby Jack έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό το 2010 σε αντίστοιχο συνέδριο στο Λας Βέγκας όπου «χάκαρε» ΑΤΜ κάνοντάς τα  να βγάζουν μετρητά, ενώ όπως είπε θα μπορούσε  να τα ρυθμίσει έτσι ώστε να συγκεντρώνει στοιχεία από όποιον τα χρησιμοποιεί.

Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας στην οποία εργαζόταν ο  Barnaby Jack πριν την επίσημη ανακοίνωση έγραψε στο tweeter «Μπορεί να χάθηκε αλλά δεν θα ξεχαστεί, ο αγαπημένος μας πειρατής απεβίωσε».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.